Finale Drèents Liedtiesfestival verplaatst naar Hemelvaartsdag 2021

De finale van het negende Drèents Liedtiesfestival op zaterdag 20 juni in het Atlas Theater in Emmen is verplaatst naar donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) volgend jaar.

Dat meldt de Stichting REUR maandagochtend. Het besluit is genomen in verband met de aanhoudende corona-maatregelen.

Uit de inzendingen zou de jury begin mei de tien finalisten bekendmaken. De dit jaar ingezonden liedjes worden in overleg met de inzenders meegenomen naar volgend jaar. Deze worden door een commissie bestaande uit muziek- en tekstprofessionals beoordeeld. Doel het van het festival is het schrijven, uitvoeren en vastleggen van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek.

Europees Songfestival voor Minderheidstalen

Tijdens de finale op 13 mei 2021 stemmen kijkers van de live-uitzending van RTV Drenthe op hun favoriete liedje, terwijl ook een vakjury de liedjes beoordeelt. Beide uitslagen bepalen gezamenlijk de uiteindelijke winnaar.

De winnaar reist als vertegenwoordiger van het Nedersaksisch af naar het Europees Songfestival voor Minderheidstalen. Vorig jaar deed Leon Moorman uit Barger-Compascuum dat met het nummer Knooin; geschreven door Laurens Hof, Jord Brinkhuis en Moorman zelf, die daarmee de publieksprijs won.

Liedjes insturen kan nog

Inzendingen kunnen tot en met 1 maart 2021 worden ingestuurd via het aanmeldformulier op de website van Stichting REUR.