Voedselbank start inzamelactie en stelt noodpakketten beschikbaar

Voedselbank Zuidwest Drenthe stelt noodpakketten beschikbaar voor inwoners uit Hoogeveen en De Wolden die dat nodig hebben.

Inwoners die door de situatie van het coronavirus geen, of te weinig inkomen hebben, kunnen een noodpakket aanvragen bij Welzijn de Wolden. Er zijn criteria opgesteld waaraan mensen moeten voldoen voor ze een in aanmerking komen voor een noodpakket. Er kan van maandag tot en met vrijdag gebeld worden met Welzijn de Wolden op nummer (0528) 378686.

Houdbare goederen

Er is veel behoefte aan houdbare producten, daarom is ook een actie gestart voor de Voedselbank. In De Wolden doen de volgende supermarkten hieraan mee: Aldi en Jumbo in Zuidwolde en de COOP in Ruinerwold en de Wijk. Wie boodschappen gaat doen, kan extra houdbare goederen meenemen voor de Voedselbank. Er is veel behoefte aan blikgroente, blikken vlees of vis, mix of saus voor pasta, rijst, macaroni, bak- en braadolie, houdbare zuivel, koffiemelk, thee, schenkstroop, houdbare boter en beleg, maandverband, tampons, luiers en persoonlijke verzorgingsmiddelen.

Mensen hoeven hier niet speciaal voor naar de winkel te gaan. Wie de eigen boodschappen doet, kan ook even aan de medemens denken. Doe de artikelen in het winkelwagentje voor de Voedselbank. De vrijwilligers van de Voedselbank zorgen er dan voor dat dit in de noodpakketten komt.

Wie liever niet de deur uitgaat, maar wel de Voedselbank wil steunen, kan een financiële donatie doen op het bankrekeningnummer van Voedselbank Hoogeveen: NL12 RABO 0146 149 254.