Competities amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat

Meppel - Het amateurvoetbal wordt dit seizoen niet meer hervat. De KNVB schrapt alle competities vanwege de coronacrisis, waardoor er geen sprake meer is van kampioenschappen, promoties en degradaties.

Daarmee komt aan de reële kampioenskoersen van zaterdaghoofdklasser Staphorst, zondagderdeklasser SV Pesse en zaterdagvierdeklasser Vitesse’63 een abrupt einde. Tegen degradatie vechtende ploegen als zondaghoofdklasser Alcides, zondagtweedeklasser VENO, zaterdagderdeklasser SVN’69, zondagderdeklasser Oranje Zwart en zondagvierdeklasser DVSV behouden hun plek op het huidige niveau.

Langer dicht

Doordat het kabinet dinsdag de coronamaatregelen heeft verlengd tot 28 april moeten ook sportcomplexen dus langer dicht blijven. De KNVB zag daardoor geen andere mogelijkheid dan een streep te zetten door dit voetbalseizoen en geen eindstanden op te maken. Volgend seizoen start iedere ploeg dus in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een van de uitzonderingen is MSC-Amslod, dat na dit seizoen stopt met prestatievoetbal op zondag.

Staphorst 2

Ook alle bekertoernooien worden beëindigd. Voor met name Staphorst 2, dat op heldhaftige wijze de kwartfinale had bereikt, betekent dat een anticlimax.

Verder probeert de KNVB er alles aan te doen om de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden, zo ook de betalingen van clubs aan de bond.