Gemeente Staphorst raadt burgers ‘Nederland in Beweging’ aan

Staphorst - De gemeente Staphorst raadt haar inwoners die in verband met het coronavirus thuis zitten ‘Nederland in Beweging’ aan, het televisieprogramma van Max waarin lichamelijke oefeningen worden gedaan. De gemeente raadt de tv of apps aan.

Met enthousiasme stimuleren Olga Commandeur en Duco Bauwens elke Nederlander om mee te bewegen. Kijkers kunnen door mee te doen aan de oefeningen al de helft van de dagelijkse norm van dertig minuten gezond bewegen behalen. Staphorst raadt haar burgers aan mee te doen.

Uitdaging

Veel burgers zitten thuis om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Voldoende bewegen en sporten is hierdoor een uitdaging geworden. Terwijl algemeen bekend is dat het juist heel belangrijk is voor de algehele gezondheid. „Door te bewegen en sporten voelt u zich niet alleen fitter, maar draagt het ook positief bij aan uw weerstand”, laat de gemeente weten.

Niet alleen raadt de gemeente Nederland in Beweging aan. Ook de buurtcoaches in de gemeente verzonnen allemaal leuke spellen om in beweging te blijven. op de website sportindebuurt.nl staan tal van leuke spellen. De GGD heeft eveneens een webpagina met daarop betrouwbare gezondheidsapps. Via de GGD Appstore vindt de burger talloze apps voor op de mobiele telefoon of tablet.

Online workout

Met het sluiten van de scholen en sportaccommodaties zitten miljoenen kinderen thuis. Om kinderen lekker te laten sporten, geeft NPO Zapp elke werkdag om 13.15 uur workouts aan kinderen. De Zappsport@home afleveringen worden ook online geplaatst.

Veel sport- en beweegprofessionals hebben goede tips om te blijven bewegen, thuis en via internet. Op de website van Sportservice Overijssel wordt inspiratie en tips gedeeld.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!