Organist Harm Hoeve neemt muziek op met vrienden: ‘Wij hopen dat de muziek hoop en bemoediging mag geven’

Rouveen Organist Harm Hoeve heeft samen met enkele bevriende musici het initiatief genomen om in de afgelopen week een aantal video’s op te nemen met muziek ter bemoediging in deze barre tijd. Ook hebben ze liederen voor de lijdenstijd en Pasen gespeeld.

De opnames zijn te zien op het Youtube-kanaal of Facebook van organist Harm Hoeve. In de opnames zijn naast Hoeve ook panfluitiste Noortje van Middelkoop, trompettisten Arjan en Edith Post, en pianist Johan Bredewout te horen.

Opnames in de kerk

Met panfluitiste Noortje van Middelkoop vonden de opnames plaats in de historische Bovenkerk te Kampen. „Noortje laat horen dat ze naast de panfluit ook de accordeon beheerst en prachtig kan zingen”, aldus Hoeve. In De Levensbron te Rouveen werd het trompetspel van Arjan en Edith Post, pianist Johan Bredewout en organist Harm Hoeve vastgelegd. „Inmiddels zijn een aantal filmpjes geplaatst. Dit aantal wordt de komende tijd uitgebreid.”

Hoop en bemoediging

„Concertbezoek is nu niet mogelijk. Daarom kunt u op deze wijze de musici digitaal uitnodigen in uw huiskamer. Wij hopen dat de muziek hoop en bemoediging mag geven in deze dagen”, laat Hoeve weten. „De video’s mogen ook vrij gebruikt worden als muziek voor of na een uit te zenden kerkdienst, in verzorgingstehuizen of waar dan ook maar.”

Voor meer info, zie www.harmhoeve.nl.