Politie maakt zich zorgen. Het is te druk op het water

Blauwe Hand – Hoewel het op het water in de Kop van Overijssel niet zwart ziet van de bootjes, is het volgens de politie Steenwijkerland alsnog ‘veel te druk op het water’. De politie heeft zondagmiddag al diverse bekeuringen uitgeschreven.

De waterpolitie is zondagmiddag met twee boten actief op de wateren in de Kop van Overijssel. De dienstdoende officier Matthijs Hoogma is verre van tevreden. “Er zijn veel te veel mensen. We zien te veel bootjes. Op de meren, op de kanalen, maar ook bijvoorbeeld bij het surfstrandje bij de Blauwe Hand. Daar waren op een gegeven moment wel dertig mensen bij elkaar. Misschien wel op de juiste afstand, maar het is niet nodig. De regel is nu: blijf thuis als je thuis kunt blijven”, vertelt Hoogma.

Volgens de politieman is de tijd van waarschuwen voorbij. “We handhaven echt. We schrijven bekeuringen uit voor het negeren van het samenscholingsverbod. We hebben er al verscheidene uitgeschreven. Dat is 400 euro.” Gezinnen of stelletjes in een boot hebben niet veel te vrezen, maar volle bootjes met mensen uit diverse huishoudens kunnen zomaar een gepeperde prent krijgen.

Ook ziet Hoogma veel motoren bij de weg. “Te veel. De motorrijders houden niet zelden in groepjes even pauze. Dan sta je dus te dicht bij elkaar. Je kunt van ons zomaar een boete krijgen.” Hoogma maakt zich grote zorgen met het oog op het komende paasweekend. “We hebben nog veel werk te verrichten als ik het vanmiddag zo zie op het water en op de weg.”