Yoran treedt in de voetsporen van zijn grootvader: 'Ik vind het eer'

Staphorst Yoran Koe (24) uit Staphorst kon door het coronavirus niet meer aan het werk. Omdat hij toch graag een bijdrage wilde leveren in deze vervelende tijd en een zinvolle dagbesteding zocht, besloot hij om maaltijden te gaan rijden voor Tafeltje Dekje. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn opa.

Yoran rijdt met zijn eigen auto twee keer in de week voor Stichting Welzijn Staphorst (SWS), die Tafeltje Dekje coördineert. Tafeltje Dekje is een maaltijdservice waar vrijwillige chauffeurs van SWS twee keer per week koelverse maaltijden aan huis leveren. Yoran brengt de maaltijden, gemaakt door de koks van Keurslager Bergerslag, voornamelijk rond in Rouveen. „De eerste rit was een beetje rommelig, maar inmiddels heb ik er een systeem in gevonden en gaat het helemaal prima”, vertelt Yoran, die blij is dat hij aan het werk is. „Ik vind het heel fijn dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren in deze tijd. Anders zit ik ook alleen maar thuis.”

Bijzonder verhaal

Kort voor de coronacrisus begon trad Yoran in dienst bij de gemeente Meppel, maar er werd besloten dat zijn werkzaamheden vanwege het virus geen doorgang konden vinden. Yoran zocht daarom naar een zinvolle dagbesteding. Via de Facebookpagina van Coronahulp Staphorst heeft hij die uiteindelijk gevonden. „Daar zag ik de oproep voorbijkomen. In eerste instantie hadden ze genoeg chauffeurs, maar ik dacht ik laat toch maar wat van mij horen. Vervolgens vond Geertrui Balkenende van SWS mijn verhaal zo bijzonder dat ze mij als eerste hebben gebeld.”

Een eer

Yoran treedt hiermee in de voetsporen van zijn grootvader, Hendrik Grooteboer, die hetzelfde werk in Meppel deed. „Mijn opa heeft dit werk jaren gedaan. Helaas leeft hij niet meer, maar ik vind het een eer om in de voetsporen van mijn opa te treden om in deze tijd hetzelfde werk te doen als hij”, aldus Yoran.