Jubileumeditie Corso Frederiksoord gaat definitief niet door

Frederiksoord - De knoop is doorgehakt. Het Corso Frederiksoord gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen.

Voorzitter Joost Ottink laat weten dat het besluit genomen is in goed overleg met de corsogroepen. Het jaarlijkse evenement stond gepland in het tweede weekend van september. Besloten is om deze 60ste editie een jaar door te schuiven.

„Het corso niet door laten gaan was geen gemakkelijke beslissing. Belangrijk voor het dagelijks bestuur is de gezondheid van bouwers, vrijwilligers en het publiek. Samen met argumenten als solidariteit naar andere corso organisaties, is dit de juiste juiste beslissing ”, aldus Ottink.

Echt groot Corsojaar

De voorbereidingen waren al in volle gang. Er is een jubileumcommissie samengesteld met enthousiaste plannen om 60 jaar corso invulling te geven. Historische filmpjes en foto’s zijn verzameld om getoond te worden. Een groot deel van het programma was bekend bij de diverse commissies. De corsogroepen hebben hun onderwerpen in november en gepresenteerd op de uitwerking van het thema ‘Corso 60 jaar - Vermaak oe!’. „Wij begrijpen dat veel mensen teleurgesteld zijn, maar volgend jaar wordt het een ‘echt groot’ Corsojaar”, stelt Ottink.

Het bestuur zal in overleg met groepsleiders, commissies en de organisatie van het Flodderfeest bekijken van zij in september nog een activiteit kunnen organiseren, zoals bijvoorbeeld een (variant op de) mozaïek-route. Deze route loopt rondom de dorpen Frederiksoord, Wilhelminaoord en Nijensleek, waarbij mozaïeken van bloemen langs de weg staan.