Annet van Strik vertrokken uit Staphorst: ‘Dit was het dan’

Rouveen/Meppel - Geen afscheidsborrel of een feestelijk afscheid. Annet van Strik vertrekt na 54 jaar Staphorst, waarvan 30 jaar werkzaam als onderneemster, stilletjes uit de gemeente. De overdracht is geweest en de sleutel is overhandigd.

„Ik had geen heel groot megafeest gehouden, maar ik had er graag even wat aandacht aan gegeven. Een soort receptie, zodat mensen de kans hadden om even een borreltje te doen”, vertelt Annet. „Dat gaat nu niet vanwege het coronavirus. Er zijn ergere dingen natuurlijk, maar het is wel gek weggaan op deze manier. Zo van: dit was het dan.”

Nieuwe uitdaging

Annet is afgelopen september na dertig jaar gestopt met haar bedrijf, voorheen bekend als De Roustap. Ze is in Meppel een nieuwe onderneming begonnen: Striktvrouwen Personeelsdiensten. Een detacheringsbureau, alleen voor dames. Ze woonde nog altijd in Rouveen, maar de laatste stap is nu ook gezet. „Alles is verkocht. Nu ga ik ook in Meppel wonen. Ik heb altijd met heel veel plezier in Staphorst en Rouveen gewoond, maar het was klaar. Ik wilde nog een nieuwe uitdaging en ik wilde wat kleiner wonen. Dat heb ik nu allebei gevonden.”

Het detacheringsbureau voor dames in Meppel loopt goed, maar ook Annet heeft last van de coronacrisis. „Het ging hartstikke goed, maar we moeten nu ook even een pas op de plaats maken. Dat is voor iedereen zo nu. Het loopt wel door, maar er zijn genoeg bedrijven die nu even de rem erop hebben. Ik heb veel dames werken in de horeca of in de schoonmaak van scholen. Dat houdt nu even op. Het is gewoon afwachten wat er gaat gebeuren”, vertelt Annet.

Geen afscheid

Annet denk niet dat er nog een afscheidsborrel gaat komen, maar een onbekende in Staphorst gaat ze zeker niet worden. „Het is goed zo. Had ik iets van een afscheid gewild, dan had het het nu gelijk gemoeten. Na die tijd ga ik dat niet meer doen. Mensen die graag een praatje willen maken zijn natuurlijk van harte welkom om hier in Meppel langs te komen. En ik ben niet van de aardbodem verdwenen.”

Het vertrek uit de gemeente is dan ook zeker geen volledig afscheid. „Ik blijf betrokken bij Staphorst. Zo zit ik in het bestuur van Staphorst toerisme, en de modeshow Staphorst op de Catwalk blijf ik ook doen. Ik woon en werk niet meer in Staphorst, maar voor de rest ben en blijf ik gewoon Staphorster. Meppel is de wereld niet uit, en ik zal nog veel op Staphorst gericht zijn. Qua winkels en middenstand en ondernemers. Ook met Striktvrouwen heb ik wel dames aan het werk in Staphorst. Ik heb er natuurlijk nog veel kennissen en vrienden. Maar het vaste rondje in Rouveen door het veld met de hond elke ochtend en avond, dat ga ik zeker wel missen ja.”