Moestuin van ’t Echtenest is weer ingezaaid

Echten - Sinds het sluiten van de scholen heeft het onderwijs niet stil gezeten. Ook op de openbare daltonbasisschool ‘t Echtenest is vanaf dag één keihard gewerkt aan het opzetten van onderwijs op afstand.

Binnen een paar dagen stond er een goed onderwijsprogramma. Elke dag is er gelegenheid tot contact met de leerlingen. Er wordt gebeld, gemaild en er worden videogesprekken met de kinderen gevoerd. Ook verschijnen wekelijks inspiratiefilmpjes met leuke uitdagingen voor de kinderen. Zo werd er in week één opgeroepen om te bowlen met wc-rollen. Door het enthousiasme van de leerkrachten, kwamen er enthousiaste filmpjes van leerlingen binnen.

„Normaal gesproken zijn we in dit jaargetijde op ’t Echtenest druk bezig met het inzaaien van de moestuin en het opkweken van plantjes. Vorig jaar hebben we een ‘moestuinkar’ gemaakt die dagelijks aan de weg stond. Kinderen verkochten hierin de zelf verbouwde groenten, maar ook werd er bijvoorbeeld aardbeienjam gemaakt en verkocht. Een aantal leerlingen is thuis aan de slag gegaan met het kweken van groenteplantjes. Een mooi initiatief in de visie van de school", laat de school weten.

Er heerst enorme betrokkenheid bij leerlingen en ouders, zo blijkt dat ook op afstand een hoop mogelijk is. Maandag 6 april is een aantal kinderen op school geweest om, samen met hun ouders, de groentetuin in te zaaien. Even met de handen in de aarde, nadat al het schoolwerk was gedaan. „Op deze manier kunnen we ook nog werken aan ons motto; ‘van binnen naar buiten en van buiten naar binnen!’ Uiteindelijk hopen we weer open te kunnen gaan en onze moestuinkar weer goed gevuld aan de weg te kunnen zetten voor dorpsbewoners en belangstellenden."