Burgemeesters in IJsselland: ‘blijf thuis tijdens Pasen’

Zwolle Het Regionale Beleidsteam van Veiligheidsregio IJsselland, waarin alle burgemeesters van de regio zitten, heeft met het oog op komende dagen eigenlijk maar één centrale boodschap: blijf het gezond verstand gebruiken en geniet vooral in de eigen omgeving van dit paasweekend. Blijf dus thuis.

Het is de inwoners en bedrijven in IJsselland grotendeels gelukt om, ondanks het stralende weer, de afgelopen tijd zoveel mogelijk de regels in acht te nemen. Natuurlijk waren er uitzonderingen waarop gehandhaafd is, maar dat doet niets af aan het feit dat onze regio zich van de goede kant heeft laten zien.

Peter Snijders, voorzitter Veiligheidsregio IJsselland: „En de enige manier om deze crisis onder controle te krijgen, is om dit gedrag met z’n allen vol te houden. Dus ook tijdens dit prachtige paasweekend. Blijf allemaal dus zoveel mogelijk thuis en geniet in de eigen omgeving van dit paasfeest. Ga niet onnodig reizen en ga niet in groepen op pad.”

Vaarverbod

Naast de huidige noodverordening geldt in de regio momenteel een vaarverbod in Giethoorn en is een skatepark in Hardenberg gesloten. Er zijn daarnaast nog geen specifieke wegen of gebieden gesloten; de veiligheidsregio vertrouwt erop dat mensen hun gezond verstand gebruiken en zoveel mogelijk thuisblijven. Mocht blijken dat het ergens te druk is of groepen de regels rondom corona niet in acht nemen, dan worden maatregelen getroffen.

„Dus ook geen groepjes wielrenners dicht op elkaar of motorrijders die anderen geen ruimte geven op smalle dijkweggetjes en samen met elkaar pauze nemen. Er wordt veelvuldig in onze regio gecontroleerd en daar waar nodig schromen we niet om te handhaven en een bekeuring uit te delen.”