DESZ denkt groot met NK Quarantaine Voetbalquiz

Zwartsluis - „We hebben inmiddels meer dan 60 aanmeldingen binnen, verspreid over het gehele land. Ons initiatief slaat aan en dat is fantastisch.” Dat zegt Jarno van Eijken namens DESZ. Hij is een van de drijvende krachten achter het NK Quarantaine Voetbalquiz, dat komende vrijdag vanaf 19.00 uur online wordt gehouden. Per voetbalclub kan één vertegenwoordiger naar voren worden geschoven.

De deelname is gratis. Het idee voor de quiz ontstond volgens Van Eijken al snel. ,,Eigenlijk vlak na de ‘intelligente lockdown’ vanuit de overheid. DESZ is altijd vooruitstrevend en is goed in verenigen. Dat willen we nu ook bewerkstelligen. Samen willen we er iets moois van maken. Vooral de eerste dagen na de aankondiging op 11 april ging het hard. We kregen zelfs positieve respons vanuit onder meer Limburg. Daar gingen ze op eigen initiatief anderen uitdagen om mee te doen. Geweldig toch? We hopen dat er deze dagen nog meer clubs bij komen. Vooral de Randstad en Twente zijn nog ondervertegenwoordigd.”

Geen Meppeler verenigingen

Aansprekende namen die zich wél hebben aangemeld zijn onder meer SC Genemuiden, vv Staphorst, Sparta Nijkerk en FC Lisse. De Meppeler verenigingen ontbreken nog op de lijst. ,,Daar moet verandering in komen”, vindt Van Eijken. ,,We zijn er druk mee bezig en hebben goede hoop op deelname van in ieder geval FC Meppel.”

Jannes Mulder

Liefhebbers kunnen vrijdag de quiz volgen via een livestream. DESZ is er bovendien in geslaagd om een commentator van naam te strikken: Jannes Mulder uit Steenwijkerwold. ,,Het wordt een soort mini-tv-uitzending. En tijdens pauzes bellen we deelnemers op, om de stemming te peilen. Daarnaast zamelen we geld in voor het Rode Kruis, want vanzelfsprekend willen we niet voorbijgaan aan de coronacrisis”, stelt Van Eijken.

Komende woensdag is de laatste inschrijfdag voor geïnteresseerde clubs. Dat kan via de website van DESZ. Stiekem hoopt Van Eijken nog op een heel grote vis in de steeds groter wordende vijver van deelnemers: ,,Ik ben werkzaam bij PEC Zwolle en heb er een lijntje uitgegooid. Een toezegging van een profclub zou deze quiz nóg meer aanzien geven. Daar gaan we voor.”