Genieten van voorjaarsgroenten en -fruit bij Westerbeek

Meppel - Asperges, ze zijn er weer volop. Net als aardbeien. Ook raapstelen, spinazie, rabarber en andere voorjaarsgroenten zijn te verkrijgen bij Westerbeek groente en fruit.

„Het voorjaar, dat is de mooiste tijd voor groente en fruit”, vertelt Gerard Westerbeek gepassioneerd. „Het aspergeseizoen is nog maar net begonnen. Het is lang koud geweest en dan komt de groei laat op gang. Daarom waren er met Pasen nog niet zoveel Hollandse asperges verkrijgbaar. Asperges groeien goed als het lekker warm is."

„De aanlevering van asperges begint nu goed op gang te komen. Het moet eerst nog even flink zomeren, het hoogtepunt is meestal in mei. De aspergetijd gaat door tot de langste dag, op 21 juni. Dan worden de laatste asperges uit de grond gehaald. De verkoop is dan tot 24 juni, de feestdag Sint Jan. Dat komt eigenlijk vanuit het zuiden, waar oorspronkelijk de meeste asperges werden geteeld. De laatste jaren komen er ook in het noorden van het land meer aspergetelers bij. Daar maken wij ook gebruik van. We hebben nu de eerste levering gehad van een teler uit Dedemsvaart. Heerlijk!”

Voorjaar proeven

Het voorjaar is goed te proeven bij de fruitspecialist aan de Rembrandtplein 38. Want niet alleen het aspergeseizoen is begonnen. Ook de Hollandse aardbeien zijn volop verkrijgbaar. En wat te denken van rabarber en de jonge spinazie. „De frisse jonge groenten komen nu van het land. Denk aan raapstelen. Die zijn lekker in een stamppot. Het smaakt iets bitterder dan andijvie. Uitgebakken spekkies erbij en je hebt een heerlijk gerecht.”

Charme

Nog iets later in het seizoen is ook weer het (import)fruit zoals nectarines en perziken verkrijgbaar. „Ieder seizoen heeft zijn eigen charme”, zegt Gerard Westerbeek. Samen met zijn vrouw Annette en zoon Ronald runt hij de winkel in de Koedijkslanden. Bij de versspecialist is van alles te vinden op het gebied van groente en fruit. Maar ook is er een ruim assortiment aan voorgesneden groente en zelfs kant-en-klaarmaaltijden zijn verkrijgbaar bij Westerbeek.

Kijk ook eens op de facebookpagina van Westerbeek groente en fruit. Naast aanbiedingen worden hier ook recepten gedeeld.