3 elektrische auto’s die maximaal 35 duizend euro kosten

Aangeboden door: hoyhoy.nl

​In de afgelopen jaren is het aanbod van elektrische auto’s langzaamaan toegenomen. Inmiddels lijkt het erop dat de groei van het aantal elektrische auto’s die op de markt zijn sterk is toegenomen. Automerken hebben hier dan ook veel geld in geïnvesteerd, wat er onder meer voor zorgt dat er productiemodellen verkrijgbaar worden.

Hierbij denkt men vaak alleen maar aan dure exemplaren, maar er zijn ook zeker betaalbare elektrische auto’s te koop. Helaas zijn nog niet alle modellen verkrijgbaar in Nederland, maar de onderstaande drie voertuigen kun je ook in ons land kopen.

Opel Corsa-e

Onder meer Opel heeft een relatief betaalbare elektrische auto uitgebracht. Deze producent heeft tevens een vestiging in Meppel, wat onlangs verhuisde naar een winkel van Peugeot. De Opel Corsa-e koop je vanaf ruim 30 duizend euro. Dit is de vanafprijs, er zijn dus ook duurdere uitvoeringen. De Opel Corsa-e heeft een actieradius van maar liefst 330 kilometer. In de elektrische auto kunnen vijf personen zitten, wat dus perfect is voor een gezin. Je kunt dit elektrische model van het Duitse merk op drie manieren opladen. Dit kan natuurlijk met een stopcontact en met een laadpaal, maar de mogelijkheid snelladen is tevens beschikbaar bij de Opel Corsa-e.

Volkswagen e-Up!

Ook voor de tweede elektrische auto wordt er een uitstapje gemaakt naar Duitsland. Dit model is namelijk van Volkswagen, wat natuurlijk ook opgericht is door onze oosterburen. Deze auto is nog niet lang geleden uitgebracht en heeft een actieradius van 250 kilometer. Hiermee kun je dus van Amsterdam naar Brussel rijden op één lading. Het is dan ook ideaal voor het dagelijkse gebruik. De minimale prijs die je moet betalen voor een e-Up! is circa 23,5 duizend euro. Het heeft wel een zitplaats minder dan de Opel Corsa-e, maar qua laadmogelijkheden zijn de twee modellen gelijk.

Peugeot e-208

De e-208 is de allereerst volledig elektrische auto van Peugeot. In dit hippe model kunnen vijf mensen zitten, wat dus ook geldt bij de Opel Corsa-e. In de e-208 kun je circa 340 kilometer rijden. Hierna moet de accu weer opgeladen worden, wat net als bij de andere twee elektrische auto’s op drie manieren kan: snelladen, laadpaal en stopcontact. Als je dit model van het Franse merk aanschaft dan is je nieuwe auto verzekeren natuurlijk ook van belang. Mogelijk kun je op de verzekering zelfs besparen met een elektrische auto, bij het vergelijken zul je hier wel achter komen.