NK Quarantaine Voetbalquiz is prooi voor ARC

Zwartsluis - De door voetbalclub DESZ uit Zwartsluis in het leven geroepen NK Quarantaine Voetbalquiz is gewonnen door ARC uit het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn. Voorschoten’97 en SV Dedemsvaart eindigden vrijdagavond op de tweede en derde plaats. De quiz was via een livestream te volgen op YouTube en werd gepresenteerd door Jannes Mulder uit Steenwijkerwold.

In totaal hadden 103 voetbalclubs zich aangemeld, verspreid over het gehele land. Vanuit deze regio gaven onder meer FC Meppel, SC Rouveen, Steenwijkerwold, VHK en Sportclub Genemuiden acte de présence.

Soms gokken

SC Rouveen vaardigde Erik Dunnik af, die tevreden kon zijn met een zeventiende plek. ,,Vooraf hoopte ik eigenwijs op een klassering bij de eerste tien, maar dit is ook goed hoor. Ik heb wat hulp gehad van voorzitter Rudy Klomp en we moesten soms gokken. Er zaten lastige vragen tussen, zoals het raden van stadions die in beeld verschenen. Al met al hebben we een leuke avond gehad.”

De strijd om de titel werd pas bij de 80ste en laatste vraag beslist. ARC, vertegenwoordigd door Richard Kranenburg, passeerde SV Dedemsvaart en Voorschoten’97 op de valreep. ,,Ik organiseer al twaalf jaar een quiz bij ARC en dan onthoud je weleens wat”, reageerde de doelman van het tiende elftal na afloop.

Kranenburg won een heuse Gouden Schoen, plus een oefenwedstrijd tegen organisator DESZ. Voorschoten’97 kan een airfryer en bitterballen tegemoet zien, terwijl SV Dedemsvaart zich mag verheugen op een pizzarette en bitterballen.

Ronduit positief

Jarno van Eijken blikte namens DESZ tevreden terug op het initiatief, dat ook in het teken stond van het Rode Kruis: ,,Ik denk dat we als organisator voor een uurtje vertier hebben gezorgd. Op het laatste moment zijn we de honderd nog gepasseerd qua deelnemersaantal. Hartstikke mooi natuurlijk. De reacties van iedereen waren ronduit positief. Zo konden we als clubs toch op een andere manier de strijd met elkaar aangaan in deze crisistijd. Onze opzet is ruimschoots geslaagd.”