Meppeler geeft 15 webshops weg aan ondernemers

Meppel - Vijftien ondernemingen in de gemeente Meppel die hard toe zijn aan een (vernieuwing van hun) webshop, kunnen zich aanmelden voor een gratis webshop. Het idee komt uit de koker van de Meppeler onderneming Proloris.

Zelfstandig ondernemer Hisham Shila is gespecialiseerd in digitale transformatie en marketing. „Als inwoner van Meppel voel ik veel liefde voor deze stad en doet het mij pijn dat een deel van ondernemend Meppel last heeft van de coronacrisis. Organisaties die op het gebied van online het één en ander voor elkaar hadden, kunnen deze crisis met minder pijn of zelfs met meer omzet doorkomen. Zo ben ik mede-eigenaar van de webshop mattenexpert.nl, de omzet van onze online handel is verviervoudigd in de afgelopen 4 weken. In het kader daarvan wil ik de ondernemers in Meppel, die nog niet klaar waren voor een verandering van deze grootte, graag helpen door hen (bijna) gratis een webshop of website te geven.”

Eenvoudig aan te passen

Ondernemingen in Meppel die een webshop of website nodig hebben of deze willen vernieuwen, mogen zich aanmelden. „We zorgen dat zij uit 10 verschillende voorgebouwde websites of webshops kunnen kiezen. Deze zijn naar eigen smaak eenvoudig aan te passen. Elke onderneming krijgt een online training en alles wordt voor hen klaargemaakt, denk aan iDeal-koppelingen en SSL certificaten. We beoordelen de aanmelding op de meegestuurde motivatie, de organisatie moet echt te lijden hebben gehad onder de recente ontwikkelingen.”

De actieperiode loopt van 29 april tot en met 8 mei. De actievoorwaarden zijn te vinden op www.proloris.nl/meppel.