Wat is de beste oplossing voor minder vrachtverkeer op de Gemeenteweg?

Staphorst - De gemeente Staphorst wil graag weten wat volgens haar inwoners de beste oplossing voor minder vrachtverkeer op de Gemeenteweg is. „Daarover willen wij graag uw mening als inwoner of ondernemer uit Staphorst”, laat de gemeente weten.

De Gemeenteweg is deels een 30 km/h zone. Maar er rijdt wel veel doorgaand vrachtverkeer over, tussen de A28 en industrieterreinen De Baarge en Bullingerslag. Daardoor rijden er onnodig vrachtauto's dwars door het centrum van Staphorst. De gemeenteraad vindt deze situatie niet ideaal en wil graag samen nadenken over hoe vrachtverkeer via een andere route naar genoemde industrieterreinen kan rijden. De gemeenteraad nam daarover een motie aan tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 november 2019.

Zuidelijke rondweg

De gemeente vraagt zich af of vrachtverkeer verplicht kan worden om te rijden via de zuidelijke rondweg. De Zuidelijke rondweg is de route de route via de Rijksweg, Achthoevenweg en de J.J. Gorterlaan. De route via de Gemeenteweg wordt dan afgesloten. Hierdoor wordt het centrum rustiger en veiliger. Bevoorradingsverkeer voor het centrum blijft uiteraard wel mogelijk.

Klik hier voor de enquête. Invullen kan tot dinsdag 12 mei.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!