Break is voorbij voor jongste tennisjeugd

Meppel - De Meppeler Lawn Tennis Club (MLTC) is woensdagochtend om negen uur met tennistrainingen voor de jongste jeugd begonnen. „Volgens mij zijn wij in Meppel de eerste sportvereniging die het gezamenlijke trainen weer heeft opgepakt”, stelt trainer Harold Jans van Breakpoint niet zonder trots.

Sinds deze dag is een klein deel van de kabinetsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan versoepeld. Kinderen tot en met 12 jaar en de oudere jeugd van 13 tot en met 18 jaar mogen onder strikte voorwaarden weer gaan sporten. De tennisbond heeft - in samenwerking met het NOCNSF - richtlijnen daarvoor opgesteld.

Intensief contact

Over het weer gaan sporten van de 2 bovengenoemde genoemde leeftijdsgroepen hebben MLTC en Breakpoint intensief contact met de gemeente Meppel. De trainingen op sportpark Koedijkslanden vinden plaats onder begeleiding van drie trainers van Breakpoint en twee stagiaires en op basis van een gezamenlijk opgesteld protocol. Harold Jans: „Het heeft best wat voeten in de aarde gehad, maar we zijn heel blij dat we weer met jeugdtrainingen zijn begonnen. Deze week geven we ook op donderdag en vrijdag van negen uur ’s ochtends tot drie ’s middags jeugdtrainingen. Er zijn vrijwilligers met hesjes aanwezig die alles in goede banen leiden. En ook op andere tennislocaties van Breakpoint, zoals in de Wijk, Zwolle en Kampen, zijn we woensdagochtend weer met jeugdtrainingen begonnen.”

Evalueren

Er is bij MLTC momenteel echter nog geen mogelijkheid tot vrij tennissen of padellen. De oefenmuur en de minibanen zijn dus ook niet beschikbaar. Het tennispark is zeer beperkt open en alleen toegankelijk voor kinderen die komen trainen, trainers en toezichthouders. MLTC en Breakpoint gaan na deze week evalueren of de activiteiten kunnen worden uitgebreid of dat er wellicht zaken zijn die beter kunnen.