Lokale onderneming? Met deze tips verbeter jij je online vindbaarheid in de buurt!

Aangeboden door: TransIP

Ook voor lokale ondernemers kan het interessant zijn om een website op te bouwen. Met een website vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf. Niet alleen in de buurt, maar ook elders in Nederland!

Een verruiming van de groep met potentiële klanten maakt dat je de omzet van je onderneming kunt laten groeien. Op welke manier probeer jij momenteel klanten buiten Meppel te vinden? Het opbouwen van een website is overigens niet de enige mogelijkheid om je online vindbaarheid in de buurt te vergroten. In dit artikel zetten we de beste opties voor je op een rijtje. 

Website voor een betere online vindbaarheid

Een website opbouwen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Kies voor een contentmanagement-systeem (CMS) als WordPress of Joomla. Deze systemen kunnen met een druk op de knop geïnstalleerd worden op je webhostingpakket. Naast een webhostingpakket en CMS, heb je een domeinnaam en vormgeving nodig. Het registreren van een domeinnaam is heel eenvoudig. Er zijn verschillende partijen in Nederland, die deze producten aanbieden. Check de domeinnaam die past bij je onderneming vooraf op beschikbaarheid. Veel domeinnamen zijn immers al ingenomen door andere partijen. Op internet zijn hier verschillende tools voor te vinden. Een lay-out kun je op maat laten maken of als bestaande vormgeving kopen. De kosten hiervan liggen doorgaans rond de zestig euro. 

Wees actief op sociale media in Meppel

Naast de mogelijkheid om je online vindbaarheid te vergroten met een website, kun je pagina’s op sociale media aanmaken. Denk aan netwerken als Facebook, Instagram en Twitter. Mogelijk heb je deze pagina’s in het verleden al eens aangemaakt, maar doe je hier nog te weinig mee. Zoek de interactie op met mensen uit Meppel, Steenwijk, Giethoorn en bijvoorbeeld Dwingeloo. Op het moment dat mensen uit de buurt van Meppel berichten delen met hun vrienden en familie, zal je naamsbekendheid flink groeien. 

Adverteer op websites van lokale online media 

Een derde mogelijkheid om je vindbaarheid in de omgeving van Meppel te vergroten, is door te adverteren op de websites van lokale media. Steeds meer Nederlanders zoeken op internet naar actueel nieuws over hun buurt of plaats. Lokale krantjes worden daarom minder gelezen. Zoek naar een website die mensen uit je doelgroep trekt en kies voor een advertentie op de homepage of onder nieuwsberichten. Zo zal je online vindbaarheid in de buurt al snel toenemen!