Alcides begint met prestatief team op zaterdag

Meppel - De Meppeler voetbalvereniging Alcides begint volgend seizoen met een prestatief team op de zaterdag. Dit betekent echter niet dat de geel-zwarten zich (net als de buren van MSC) in prestatief opzicht volledig gaan richten op die dag. Het eerste zondagteam, uitkomend in de hoofdklasse, is en blijft 'het vlaggenschip' van de vereniging.

De reden dat Alcides gaat starten met een prestatief team op de zaterdag is dat er vanuit de junioren steeds meer behoefte is om te blijven spelen op die dag, ook als ze overgaan naar de senioren. Het bestuur van de Meppeler vereniging heeft al enkele jaren op de agenda staan hoe ook deze oudere jeugd zich met Alcides vebonden kan blijven voelen en heeft zich afgevraagd in hoeverre een besluit om ook op zaterdag prestatief te gaan voetballen hieraan bijdraagt. Het bestuur denkt op deze wijze uiteindelijk een breder platform te bieden, waarop ook deze groep jonge leden met plezier bij de senioren kan blijven voetballen en zich kan blijven ontwikkelen.

In het verleden heeft Alcides trouwens ook geruime tijd een prestatief zaterdagteam gehad, maar dat speelde destijds op afdelingsniveau.