Villa Kalkoven serveert maaltijden via een 'drive thru'

Meppel - Villa Kalkoven heeft een drive thru. Bij de oprit worden de auto’s begeleid naar de besteltafel waar de gasten kunnen kiezen uit een aantal voor-, hoofd- en nagerechten.

Na het bestellen worden de auto’s doorverwezen naar een parkeerplaats. Hier moeten de gasten wachten op de bestelling. Zij krijgen deze na een aantal minuten warm mee naar huis.

‘Creatief zijn’

„Met de maatregelen omtrent het coronavirus, worden we gedwongen om creatief te zijn”, leggen Thijs de Lange en Stefan Hoekstra uit. Nog geen jaar geleden namen de twee jonge ondernemers het restaurant gevestigd in de Meppeler kalkovens over. Ze hebben het restaurant in een modern jasje gestoken en de zaak omgedoopt tot Villa Kalkoven.

„We proberen met de drive thru om toch het hoofd boven water te houden, nu het restaurant niet open mag zijn.”

Drie avonden open

De drive thru is iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 17.00 uur geopend. Het is dan ook flink druk rond etenstijd bij Villa Kalkoven. „Het fijne is dat we op deze manier onze gasten in ieder geval kunnen verwelkomen, maar we kunnen niet wachten om de mensen weer in goede gezondheid te kunnen ontvangen in ons restaurant of op het terras.”

Het wisselende menu staat ter plaatse aangegeven, maar is ook te vinden op de website www.villakalkoven.nl.