Welk tuinmeubel past het best bij mij?

Aangeboden door: Fonteyn

Is jouw oude tuimeubilair toch echt aan vervanging toe? Hoe kies je tuinmeubelen die goed bij jou en jouw tuin/balkon passen, er zijn namelijk zoveel verschillende opties. Zie jij door de bomen het bos niet meer of weet je niet waar je moet beginnen? In dit bericht geef ik een aantal tips om de keuze hopelijk wat gemakkelijker te maken.

Materiaal

Het is verstandig om je eerst in te lezen over de verschillende materiaalsoorten die gebruikt worden. Hout heeft bijvoorbeeld hele andereneigenschappen dan ijzer en ijzer weer andere eigenschappen dan kunststof. Deze materialen hebben allemaal hun eigen eigenschappen en daarmee hun eigen voor- en nadelen. Wanneer je weet welk materiaal je wil kan heb je al een groot deel van de meubelen geëlimineerd en kan je gerichter zoeken op de overige eisen.

Grootte

Zodra je de lastige keuze hebt gemaakt over welk materiaal geschikt is voor jou kan je gaan kijken hoeveel ruimte je hebt in jouw tuin. Meet dit dan ook zeker op zodat je precies weet of jouw toekomstige meubel wel past. Niets is zo teleurstellend om thuis te komen met nieuwe tuinmeubelen en je realiseren dat ze toch niet zo passen als jij in gedachten had. Houd ook rekening met opbergruimte. Als je meubelen hebt gekozen die in de winter opgeborgen moeten worden of afneembare kussens hebben moet je wel genoeg ruimte daarvoor hebben. Je wil natuurlijk niet de hele winter jouw tuinmeubelen in de hoek van de huiskamer hebben staan.

Prijs

Tuinmeubelen zijn er in enorm veel verschillende prijscategorieën. Ga bij de prijs ook na wat de levensduur van de tuinmeubel is en hoeveel het dan per jaar kost. De levensduren van de verschillende materialen lopen namelijk erg uiteen. Een meubel die vele jaren meegaat is natuurlijk de investering meer waard dan een meubel die slechts enkele jaren mee gaat. Wees hierbij ook realistisch of je de meubel gaat onderhouden zoals voorgeschreven of niet.

Stijl

En tot slot, het leukste onderdeel: de stijl van de tuinmeubelen. Tuinmeubelen komen in zoveel verschillende uitvoeringen dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Weet je hou niet wat voor stijl je mooi vind is Pinterest een goed platform om inspiratie op te doen. Hier staan allerlei sfeerfoto’s waardoor je goed kan visualiseren welke meubelen in welke stijl passen en zien hoe je alles mooi kan decoreren!

Online of offline

Mocht je nou liever een meubel willen zien met eigen ogen en ze willen proberen, dan kan je het beste naar een showroom gaan voor tuinmeubelen. In Gelderland zit Fonteyn, de grootste showroom van Europa in onder andere tuinmeubelen. Check de website of neem eens een kijkje in de showroom!