Parkeerplaatsen Boer Staphorst blijven in gebruik als carpoolplek

Staphorst - Staphorst krijgt, als het aan het gemeentebestuur ligt, geen nieuwe carpoolplek. De politiek riep daar vier jaar geleden in een voorstel toe op, maar realisatie gaat niet gebeuren.

In plaats van een nieuwe parkeerplek, erg nodig in Staphorst-Noord, maakt de gemeente gebruik van de ruime parkeerplaats bij Boer Staphorst. Dat gebeurt nu ook al en dat blijft ook zo.

Sinds januari 2020 maakt de gemeente hier ook gebruik van. Ze huurt parkeerplaatsen bij Boer die gebruikt worden als carpoolplaats. Het college meent dat het, door het huren van de carpoolplaatsen bij Boer Staphorst, invulling heeft gegeven aan het voorstel waarin de gemeenteraad oproept om een carpoolplaats aan te leggen.

Geen andere oplossing

Een andere oplossing, een carpoolplek in de 'oksel' van de A28, de afrit aan de Rijksweg, komt er ook niet. Het college kondigde begin vorig jaar wel een onderzoek aan om een carpoolplek aan te leggen als onderdeel van de revitalisatie van de kop van Mulderweg. Het gemeentebestuur besloot onlangs dat hier geen dergelijke voorziening komt.

Een carpoolplek in dit deel van de gemeente is nodig. Voor de coronacrisis beklaagde Waanders zich er vaak over dat veel mensen de parkeerplaats van het horecabedrijf als carpoolplaats gebruiken. Een andere oplossing, een carpoolplaats bij de nieuwe Lidl, ging eerder ook al niet door.