Marjo Vos, ‘moeder van IJhorst’, krijgt defilé voor 65e verjaardag

IJhorst - Ze is een bekende IJhorstse. Tientallen jaren bestierde ze met haar man Klaas café-restaurant Het Vosje in IJhorst. Gisteren werd Marjo Vos 65 jaar. Doordat ook De Rieverst zucht onder de coronacrisis, gingen dorpelingen in een defilé langs haar huis.

Toeteren, de duimen omhoog, felicitaties roepen: Marjo genoot ervan. Het dorp vergeet de Vosjes niet. Dat kan ook niet. Ruim 36 jaar geleden namen Klaas en Marjo de zaak over van zijn ouders Jan en Nel die het bedrijf op hun beurt in 1966 kochten van de familie Stapel.

Vorig jaar deden Klaas en Marjo een stapje terug. Ze deden de zaak over aan Mariëlle Kleine en Rogier van ’t Ende. Het Vosje is en was de huiskamer van IJhorst en Klaas en Marjo waren decennia gastheer en -vrouw. Marjo is daardoor toch een beetje de moeder van het Reestdorp.

Het Vosje zonder Klaas en Marjo is als het Reestdal zonder Reest. Voordat Klaas en Marjo eigenaar werden, werkten ze al jaren mee met Jan en Nel. Ze stonden tot vorig jaar al minstens veertig jaar achter de bar en in de keuken. Als je dan 65 jaar wordt, dan krijg je een optocht.