‘Geen knuffel, boks of high five met de kinderen’ (dagboek van Janine Heuvelman)

Meppel / Koekange - Inwoners van Meppel geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Janine Heuvelman, zij werkt voor PlusKinderopvang, locatie Stadskwartier, in Meppel.

Zaterdag 9 mei

Weer een voetbalvrije zaterdag. Normaal gesproken sta ik bijna iedere zaterdag op het sportveld van Vitesse ’63 in Koekange. ‘s Ochtends geef ik dan training aan de kabouters en daarna doe ik nog een rondje langs de velden waar vele jeugdspelers voetballen die ik in het verleden trainen heb gegeven. Normaal gesproken ga ik tussen de middag naar huis om snel te eten en mijn eigen voetbaltas te pakken. Helaas zien mijn zaterdagen er nu anders uit. Om toch fit te blijven in deze bijzondere periode ben ik gaan mountainbiken.

Om half 10 zat ik op de fiets richting Echten en heb ik een lekkere ronde van 28 kilometer gefietst door de natuur.’s Middags heb ik eerst genoten van het weer. Aan het einde van de middag ben ik nog even met mijn moeder naar Hoogeveen geweest om wat leuke kleding te scoren. ‘s Avonds kwamen er nog 2 vriendinnen langs om gezellig bij te kletsen. Dit natuurlijk op gepaste afstand.

Zondag 10 mei

De zondag is voor mij altijd een relaxte dag. Lekker uitslapen en in de middag heb ik een wandeling gemaakt in het bos met onze hond Sam, een kruising tussen labrador en herder. Zondagavond staat altijd in het teken van Boer zoekt vrouw. Lekker languit op de bank. Helaas is vanavond alweer de laatste aflevering van dit seizoen.

Maandag 11 mei

Een spannende dag vandaag! Na acht weken mogen alle kinderen weer komen spelen. Het is 6.30 uur en de wekker gaat. Om 7.20 uur kom ik aan op mijn werk bij PlusKinderopvang in Meppel. Er zijn al twee collega’s aanwezig op locatie. Iedereen heeft er weer zin in.

Mijn eerste dienst heb ik bij de voorschoolse opvang. Kinderen kunnen hier tussen 7.30 en 8.15 uur gebracht worden, waarna ik ze om 8.15 uur naar de klas breng. Om 8.30 uur start mijn dienst op de peutergroep. Ik sta samen met mijn collega buiten om de kinderen op te vangen en ze te verwijzen naar de juiste groep. Ouders mogen deze periode niet in het gebouw komen. Dit is wel even wennen voor de ouders, maar ook voor ons. De kinderen worden bij de deur ontvangen en daar moeten de ouders afscheid nemen.

Veel kinderen komen met een grote glimlach op hun gezicht het plein op lopen en zijn blij om ons weer te zien. En wij zijn natuurlijk hartstikke blij om alle kinderen weer te zien. Even een ‘afstandspraatje’ met de ouders over hoe de afgelopen periode thuis is gegaan en dan gaan we naar binnen. Sommige kinderen vinden het nog een beetje spannend om na deze lange periode weer naar school of de opvang te gaan.

Om 9.00 uur zijn alle kinderen binnen. Daarna bespreek ik met mijn collega even kort de ochtend. Om 11.45 uur ga ik met de kinderen een broodje eten. Daarna breng ik de kinderen die nog een middagdutje doen naar bed. De kinderen die niet meer gaan slapen, blijven lekker spelen op de groep. Om 14.00 uur begint mijn dienst op de bso, de kinderen zijn om 14.30 uur vrij. Ik loop naar het plein om de kinderen op te halen. Dit keer helaas geen knuffel, boks of high five maar een lieve groet naar de kinderen. Om 17.30 uur zit mijn dag erop. Met een tevreden gevoel rijd ik naar huis. Wat was de eerste dag een leuke dag!

Dinsdag 12 mei

Weer gaat mijn wekker om 6.30 uur. Vandaag begint mijn dienst op de peutergroep. Sommige kinderen komen vandaag voor de tweede keer, maar voor een aantal is het de eerste dag. Spannend om deze kinderen weer te zien. Sommige kinderen zijn zo blij dat ze vergeten te zwaaien naar papa of mama. Om 9.00 uur zijn alle kinderen weer binnen. Wat is het toch fijn om met al deze vrolijke kinderen te werken. De kinderen die het toch een beetje spannend vinden mogen even fijn bij ons zitten om weer gewend te raken. Al snel gaan ze spelen. Met de kinderen tot vier jaar is de anderhalvemetermaatregel niet van toepassing, dat is wel fijn. ‘s Avonds loop nog even een stukje hard en daarna beland ik lekker op de bank.

Woensdag 13 mei

Woensdag is het vaak een rustige dag. Veel ouders zijn vandaag vrij. Ik werk deze ochtend op de baby/dreumes groep. Een gezellig klein groepje waarmee je andere activiteiten aanbiedt, dan met een grote groep. Om 13.00 uur zit mijn dienst er op en ga ik naar huis. ‘s Middags bereid ik me voor op de zomervakantie voor de bso. Om 17.15 uur ga ik naar het sportveld om training te geven aan de kabouters en de JO8 van Vitesse’63. Wat is het heerlijk om zelf ook weer op het sportveld te staan.

Donderdag 14 mei

Vandaag is mijn vrije dag van het werk. Ik ga nog even onder de douche en om 9.00 uur heb ik een afspraak bij schoonheidssalon Latoya. In de middag fiets ik nog even een rondje door de bossen in Echten. Vanavond mag ik weer naar de behendigheidscursus samen met onze hond. Fijn dat ook dit weer mag..!


Gerelateerd nieuws