Zo creëer je meer comfort in je tuin!

Aangeboden door: Fonteyn

Tijdens de warme zomerdagen wil je optimaal van het mooie weer kunnen genieten. Een set met luxe tuinmeubelen en een loungeset mogen daarom niet in de tuin ontbreken! Wist je dat de aankoop hiervan helemaal niet zo’n grote investering hoeft te vergen?

Door je tuinmeubelen in de uitverkoop aan te schaffen, profiteer je van een scherpe prijs. Het meest gunstige moment om nieuwe tuinmeubelen te kopen is de herfst. Veel tuinwinkels willen op dat moment van hun voorraad af. Het opslaan van tuinmeubelen is doorgaans duurder dan het met korting aanbieden hiervan! Als consument kun je hiervan profiteren.

Niet alleen tuinmeubelen en een loungeset dragen bij aan een groter comfort in de tuin. Er zijn verschillende andere manieren om van het mooie weer te kunnen genieten. In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje!

Een opblaasbaar zwembad in de tuin gebruiken

Wie droomt er niet van een eigen zwembad in de tuin? In plaats van een zwembad in te bouwen, kun je voor een goedkoper opblaasbaar model kiezen. Een middenweg is een opzetzwembad. Het is vaak niet alleen afhankelijk van je budget welk zwembad het meest geschikt is. Ook de ruimte in je tuin speelt een belangrijke factor! Je wilt voorkomen dat het zwembad de uitstraling van je tuin rommelig maakt. Zeker een ingebouwd zwembad neemt veel ruimte in beslag. Mede door het feit, dat er bij zo’n zwembad ook een omranding gebruikt wordt.

Opblaasbare jacuzzi als een alternatief

Naast een opblaasbaar zwembad kan ook een opblaasbare jacuzzi of een hottub het overwegen waard zijn. Het voordeel van een (vaste) jacuzzi is dat je hiermee ook in de herfst en winter van je tuin kunt genieten! Kies er bij voorkeur voor om de jacuzzi of hottub onder een overkapping te plaatsen. Het voorkomt een snelle slijtage aan de onderdelen hiervan.

Kies voor een eigen moestuin of kas

Het mooie weer in de zomer biedt kansen om je eigen moestuin te beginnen! Het is ontzettend gezond om af en toe in de tuin te werken. Daarbij is er niets leuker en lekkerder dan groente en fruit uit je eigen tuin. Je kunt sla- en bijvoorbeeld andijvieplantjes voor een paar cent bij een tuinwinkel kopen. Na een paar maanden heb je een volwaardige krop om je eigen salade van te maken! Naast sla en andijvie zijn er verschillende andere soorten groente en fruit, die je relatief eenvoudig in je tuin kunt kweken. Denk bijvoorbeeld ook aan een frambozen- of bramenstruik. Dergelijke fruitsoorten zijn ontzettend zoet, wanneer je ze uit je eigen struik haalt. Vergeet niet de aardbeien te poten in je moestuin!

Poot een vlinderstruik in de tuin

Ben je op zoek naar mogelijkheden om meer kleur in je tuin te brengen? Een vlinderstruik is hier uitermate geschikt voor. De vlinderstruik heeft vaak prachtige bloemen in de zomer en trekt daarbij tal van insecten aan. Denk aan bijen, vlinders, enzovoorts. Zolang je niet te dicht in de buurt van de vlinderstruik zit ondervind je geen hinder van deze insecten. Het is vaak zelfs ontzettend leuk, dat ze door je tuin fladderen. Zeker wanneer je jonge kinderen hebt, die de wereld beet je bij beetje ontdekken!

Tip: zorg voor nog meer kleur, door een slinger met vrolijke lampjes rond het terras op te hangen!