Gemengd gevoel over plan voor medisch centrum in Rouveen

Rouveen - Gemengde gevoelens in de buurt en in de gemeenteraad over het plan van huisarts Alireza Pezeshki Nia om de oude bibliotheek op de hoek van de Goudenregensteaat en de Oude Rijksweg in Rouveen te slopen om daar ruimte creëren voor twee huisartsen, een apotheek, een fysiotherapeut en een podoloog.

Ook komen er boven het medisch centrum drie appartementen, althans dat is het plan. De politiek is er blij mee dat hier een maatschappelijke voorziening komt, hoewel het pand wel groot wordt. Vooral het parkeren baart zorgen. Omdat zo'n beetje de hele kavel wordt volgebouwd, moeten patiënten en werknemers in de buurt parkeren.

Politiek is positief

Volgens het college kan dit wel, het gebeurt ook elders in de gemeente, zoals bij de Rank waar de gemeente een parkeerplaats aanlegde. Hoe dit moet, moet de arts verder uitwerken. Ook moet hij de buurt bij zijn plannen betrekken. De haalbaarheid van de apotheek is volgens de arts aangetoond. Hij zegt een beschikking van het ministerie te hebben. De grondhouding van de politiek is positief. Wel moet er nog heel wat gebeuren.

De huisarts werkt ruim vier jaar in Rouveen. Pezeshki volgde huisarts Van der Struys op, die dertig jaar huisarts in het dorp was. De praktijk is met 3.300 patiënten flink uit de kluiten gewassen en heeft volgens Pezeshki Nia ruimte nodig én een apotheek.