Zwollenaar (26) opgepakt die ’s middags werd gezocht in Steenwijk. Zijn rol bij schietincident wordt onderzocht

Steenwijk – De mogelijk gewapende man die zaterdagmiddag werd gezocht in Steenwijk, is zaterdagavond opgepakt in de Pijmanstraat in Zwolle. Het betreft een 26-jarige man uit Zwolle. De politie onderzoekt of de man betrokken is geweest bij het schietincident van vrijdagnacht in Steenwijk.

Het was een hectische zaterdag in het centrum van Steenwijk. Eerst werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Zwolle neergeschoten in de Oosterstraat. De man had een schotwond in zijn been, maar was wel goed aanspreekbaar. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij na behandeling werd aangehouden door de politie. De man verkeert niet in levensgevaar.

Zaterdagmiddag was het opnieuw raak in de Oosterstraat. De politie kreeg een melding dat er in een pand aan de Oosterstraat een man was gezien met een vuurwapen. Een deel van de winkelstraat werd afgezet, zodat het arrestatieteam het desbetreffende pand kon binnenvallen. De man om wie het ging werd niet aangetroffen door de politie, die een deel van de binnenstad uitkamde.

Wel lukte het de politie om de identiteit van de man te achterhalen. Dat leidde zaterdagavond tot zijn aanhouding op de Pijmanstraat in Zwolle-Zuid. Op het moment van zijn aanhouding droeg de 26-jarige Zwollenaar geen vuurwapen bij zich. De politie onderzoekt of de man betrokken is bij het nachtelijke schietincident in Steenwijk. Beide Zwollenaren zitten vast. De politie onderzoekt de link tussen beide personen.