De Brasserie hoopt op uitbreiding van het terras

Meppel - Er zijn bordjes met looproutes gemaakt, in het restaurant en op het terras zijn afstanden van anderhalve meter uitgemeten en barkrukken en een deel van de tafels en stoelen zijn voorlopig opgeborgen om ruimte te maken. Constant en Christine van Saltbommel, eigenaren van De Brasserie in Meppel, richten de blik alvast vooruit naar 1 juni. „We kijken ernaar uit”, zegt Constant.

Als Constant even snel de balans opmaakt, blijkt dat er binnen 24 van de 44 stoelen overblijven en buiten de helft van het normale aantal terrasstoelen rond 14 tafels, in plaats van zo’n 24. De barkrukken binnen zijn voorlopig even verleden tijd. Om de looproutes voor alle gasten duidelijk te maken, heeft De Brasserie bordjes laten maken. En wie naar de wc gaat, moet even opletten of het wat het verkeerslicht onderaan de trap groen licht geeft.

Vertrouwen

Door de inkrimping van het aantal zitplaatsen kunnen Constant en Christine voldoen aan de nieuwe maatregelen. Constant heeft de nieuwe regels al aardig goed in het hoofd. Mensen uit 1 gezin mogen samen aan één tafel, anderen moeten een afstand van anderhalve meter houden. Het personeel van De Brasserie zal in de gaten moeten houden of iedereen zich aan die regels houdt. „Dat druist een beetje in tegen het horecagevoel van gastvrijheid, maar we zijn al lang blij dat we weer wat mogen”, zegt Constant. „Daarnaast vertrouwen we op het gezond verstand van onze gasten.”

Constant en Christine hopen dat ze hun terras een beetje mogen uitbreiden bij de kiosk op het Kerkplein en dat er tegen de kerk aan een paar bankjes mogen staan voor ijseters. Die wensen hebben ze meegegeven aan Horeca Meppel, dat via de Event Desk een plan bij de gemeente Meppel neerlegt voor extra mogelijkheden voor de terrassen


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!