Wereldwinkel Diever verkoopt zelfgemaakte mondkapjes

Diever - Een aantal medewerkers van de Wereldwinkel Diever maakt vanaf het begin van de coronacrisis al mondkapjes. Eerst vooral voor de zorgmedewerkers in het Jan Thijs Seinenhof in Diever en daarna ook voor de bewoners. In totaal zijn er al 400 mondkapjes gemaakt.

Vanaf deze week worden de mondkapjes ook verkocht in de Wereldwinkel. De opbrengst van de verkoop in de winkel gaat naar het goede doel. Elk jaar heeft de wereldwinkel een goed doel waaraan ze geld overmaken dat binnenkomt via de verkoop van tweedehands boeken of giften. Door de corona crisis was de verkoop van de boeken niet goed mogelijk. Nadat er mondkapjes voor de zorgmedewerkers waren gemaakt, ontstond het idee om de kapjes ook te maken voor de verkoop en de opbrengst naar het goede doel over te maken. Het goede doel is komend jaar de Stichting Mariette’s Child Care, het kindertehuis Hanukkah in Ghana.

Prachtig initiatief

Het aantal vrijwilligers vanuit de Wereldwinkel dat meehelpt om de mondkapjes te maken, blijft groeien: het zijn er nu al 7. „Een prachtig initiatief”, vindt Jan Langenkamp, de voorzitter van de fairtrade werkgroep. „De Wereldwinkel is tenslotte de fairtrade cadeauwinkel van Diever. Het is in de coronatijd moeilijk goede acties te organiseren, maar dit is een prachtig project. Zoals altijd met fairtrade-acties, is het goed voor de mensen hier en tegelijk helpen we mensen in ontwikkelingslanden.”

De mondkapjes zijn van goede kwaliteit, van duurzaam katoen gemaakt en zijn wasbaar, dus vaak te gebruiken. Afgelopen week stond in de pers een overzicht waar- en hoe mondkapjes gekocht kunnen worden. Het mondkapje dat de Wereldwinkel verkoopt, kwam als prima uit de test. „Een resultaat om trots op te zijn. Een reden temeer om nu de kapjes ook te koop aan te bieden. De prijs in de winkel is 4 euro, daar verdient de wereldwinkel zelf niets aan, het is echt kostprijs en de vrijwilligers doen het graag”, laat Langenkamp weten.

Het kost ongeveer een uur om een mondkapje te maken. „Deze vrijwilligers zijn echte creatievelingen, zo zijn er mondkapjes met prachtige kleuren, of met een stoere opdruk of een optimistische tekst. Ten slotte gaan binnenkort de voorgezette scholen ook weer open en onze jeugd wil dan met een leuk mondkapje in het openbaar vervoer. Er liggen zo’n 100 kapjes op voorraad, inclusief gebruiksaanwijzing, dus iedereen kan uitzoeken. Help elkaar, wereldwijd!”


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!