Mantelzorgers in Westerveld krijgen waardering

Havelte De gemeente Westerveld bewondert de inzet van mantelzorgers voor hun naaste(n). Jaarlijks is er voor hen daarom de mantelzorgwaardering, een tegoedbon die naar keuze besteed kan worden aan activiteiten en arrangementen in de omgeving of aan producten bij plaatselijke ondernemers. Tot en met 1 juni kunnen mantelzorgers een aanvraag doen.

Vorig jaar maakten 473 mantelzorgers gebruik van de mantelzorgwaardering. Inwoners uit de gemeente Westerveld die zorgen voor een partner, familielid, vriend of kennis kunnen de aanvraag doen. Dat geldt ook voor mensen die voor iemand zorgen die in Westerveld woont.

Overbelasting

In deze tijd van de coronacrisis worden veel mantelzorgers extra belast. Ze hebben meer zorgtaken, omdat de dagbesteding of andere ondersteuning is weggevallen. Het contact met de naaste is lastig of helemaal niet mogelijk, of er is angst om besmet te raken. Wordt de zorg zo zwaar dat gezondheidsproblemen met lichamelijke of psychische klachten ontstaan, dan kan een beroep worden gedaan op de mantelzorgconsulent van Welzijn MensenWerk. Die bekijkt wat de wensen en mogelijkheden zijn om te ondersteunen. Het aanvraagformulier staat op de website van Welzijn MensenWerk, www.welzijnmw.nl, maar is ook telefonisch op te vragen bij het Centraal Meldpunt van Welzijn Mensenwerk via 085-2731427. Voor meer informatie: 085 - 273 1444 of info@welzijnmw.nl.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!