Tips voor ondernemers in quarantaine

Aangeboden door: maatwerkonline.nl

Ben jij een ondernemer waar het werk deels of volledig stilligt door de crisis omtrent het Corona virus? Je bent helaas niet de enige. Een hoop ondernemers zijn geraakt en hopen dat er snel beter nieuws komt. In dit artikel delen we een aantal tips hoe je als ondernemer toch nog bezig kunt zijn tot je weer normaal aan de slag kan.

Nieuwe manier van marketing

Nu is de tijd om te experimenteren. Online kunnen we gelukkig nog van alles uitproberen en in contact blijven met mensen. Ook voor je bedrijf kun je veel doen online. Denk bijvoorbeeld aan online marketing. Je kunt je bedrijf blijven promoten op verschillende manier ondanks het feit dat je nu even niks kunt doen. Houd je doelgroep via internet op de hoogte en probeer verschillende campagnes uit. Heb je hier moeite mee of is dit je eerste keer? Neem contact op met een online marketing bureau. Zij kunnen je het best adviseren en veel online marketing tips geven hoe jij als bedrijf toch nog je hoofd boven water kunt houden.

Wees creatief

Ga creatief om met dit negatieve nieuws! Probeer er het beste van te maken en zoek naar manieren hoe je als bedrijf toch nog verder kan gaan. Heb je een restaurant? Denk bijvoorbeeld aan een take away menu. Heb je een sportschool? Schakel je collega’s in home workout videos te maken of organiseer een mini bootcamp met voldoende afstand en maximaal drie personen. Ook kun je nog steeds één op één coaching aanbieden. Je verdient hier misschien weinig tot niks aan, maar op de lange termijn is het beter voor jezelf en je bedrijf bezig te zijn en leren om te gaan met het nieuwe normaal.

Vraag hulp aan je klanten

Vergeet je klanten niet! Wees actiever op social media platformen waar je doelgroep zich bevindt. Vraag naar de behoeften en wat zij in deze tijd zouden willen zien. Zo kom je veel ideeën tegen en kun je veel inspiratie opdoen. Uiteindelijk wil je voldoen aan de wensen van je klant en als dit ook mogelijk is in deze tijd kun je uitgaan van een lange termijn klantrelatie.

Geduld

Leer geduld te hebben. Helaas weet niemand hoe lang we nog zo moeten leven en moeten wachten tot we weer alles konden doen zoals voorheen. Praat erover met anderen die in dezelfde situatie zitten en wie weet kom je zo tot nog meer ideeën, maar kun je elkaar vooral ook steunen.