‘We proberen bij onze sportschool te denken in oplossingen' (dagboek van Stefan de Jong)

Meppel / Rouveen - Inwoners van Meppel geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Stefan De Jong, hij werkt als bedrijfsleider voor Pure Power Gym in Meppel.

Zaterdag 16 Mei

Normaal gesproken begint mijn zaterdagochtend met het openen van de gym, Pure Power Gym in Meppel, waar om 9.30 uur de eerste groepsles crossfitness begint. De rest van de dag bestaat uit het begeleiden van leden, het schoonhouden van de gym en administratie bijhouden. Ik zeg normaal gesproken, want sinds 15 maart zijn wij verplicht onze deuren gesloten te houden vanwege het coronavirus. Ondanks dat we begrip hebben voor de maatregelen, zijn we teleurgesteld dat de sluiting vooralsnog tot 1 september duurt. Als sportschool vinden we dat gezondheid voor alles gaat, maar vinden we ook dat dit begint bij een gezond lichaam en beweging.

Sinds de sluiting doen we er daarom alles aan om onze leden op afstand te ondersteunen en begeleiden. Zo kunnen ze in onze speciale app trainingsschema’s vinden, dagen we ze uit met challenges en maken we online lessen die via onze Facebookpagina voor iedereen beschikbaar zijn. Het geven van personal training op anderhalve meter afstand is gelukkig nog wel toegestaan. Daarom heb ik vandaag samen met een klant een training, gericht op techniek, gedaan. Hier geniet ik van omdat hier mijn passie ligt. Ik vind het belangrijk dat mensen hun oefeningen goed uitvoeren om zo blessures te voorkomen, maar bovenal om veel progressie boeken.

Om 16.00 uur ben ik samen met mijn vriendin Sophie naar mijn ouders geweest. Ik heb een goede band met mijn vader en mijn stiefmoeder. We hebben lekker gegeten en hebben nog even nagezeten.

Zondag 17 Mei

Wij hebben vandaag uitgeslapen en zijn bij vrienden op de koffie geweest middags. ‘s Avonds hadden wij onze beroemde ‘snackdag’: één à twee keer per week eten wij iets makkelijks. Denk hierbij aan een pizza met bloemkoolbodem of een patatje. Naast een gezonde levensstijl moet je namelijk wel blijven genieten. Het draait voor mij om balans. Een heerlijke relaxte zondag.

Maandag 18 Mei

Nadat bekend is geworden dat de maatregelen omtrent buitensporten versoepeld zijn, zijn we meteen aan de slag gegaan en hebben we een buitengym gecreëerd. Hiervoor is de buitenruimte in vier verschillende area’s verdeeld (kick)boxing, fitness/krachttraining, cardio en crossfitness), daarnaast kunnen we op verschillende locaties lessen als yoga, (kids)bootcamp en kickboksen voor de jeugd geven. Onze leden kunnen sinds 11 mei op een vooraf geboekt uur komen trainen en/of les krijgen. Omdat er zo veel animo is voor de buitengym hebben we besloten deze uit te breiden, hier zijn we deze ochtend zoet mee geweest.

‘s Avonds is er een grote opkomst met allemaal enthousiaste sporters. Het is fijn om de leden weer te zien. Ik merk dat er veel klantenbinding is en dat is erg prettig. Het doet me goed dat we zoveel steun van onze leden krijgen, hier doen we het voor!

Dinsdag 19 Mei

Vandaag vroeg eruit. Een vriend van mij heeft onlangs een huis gekocht en hier help ik af en toe met verbouwen. ‘s Middags heb ik het huis aan kant gemaakt en ‘s avonds heb ik samen met een klant, gericht op de benen, getraind. Heerlijk om dagelijks met mijn passie bezig te zijn, al is het ‘s avonds ook lekker om met Sophie op de bank te zitten. Quality time!

Woensdag 20 mei

Om 7.30 uur gaat de wekker en om 8.30 uur ga ik naar de sportschool. Zowel woensdagochtend als -avond is de buitengym geopend. We beginnen met openen, alle spullen klaarzetten en mijn collega Marc zet een mooie work-out op het bord voor de mensen die deelnemen aan crossfitness. We doen alles secuur op anderhalve meter afstand van elkaar en volgens de richtlijnen van het RIVM.

De avond was weer een groot succes. Alle lessen waren volgeboekt door enthousiaste sporters. En wat is het fijn om te zien dat ook nieuwe leden ons weten te vinden. Ze zijn maar wat blij dat ze weer kunnen sporten en ook zij ervaren meteen het gevoel van ‘gezellig’ effectief trainen.

Vanwege het succes hebben we besloten het buitengym-rooster nog verder uit te breiden en de buitengym van maandag tot en met vrijdag elke avond te openen. Op woensdag en zaterdag is de buitengym ook in de ochtend geopend. Zo geven we onze (toekomstige) leden nog meer mogelijkheden om te bewegen en fit(ter) te worden.

Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag)

Vandaag zijn wij speciaal voor onze leden twee uurtjes open om lekker te knallen. Ik werk vandaag met Marc. Naast het begeleiden van de klanten bij de fitness, zijn we druk in en om de gym. We hebben deze maanden alle klussen die nog op de planning stonden opgepakt om er zo onze sportschool van te maken. Een sportschool waar onze leden en medewerkers zich thuis voelen en graag komen. Toen de sportschool in oktober werd overgenomen, hadden we ons deze periode heel anders voorgesteld. We zijn daarom ook onwijs dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun van onze leden in deze moeilijke periode. Samen met het personeel, waar we enorm trots op zijn, komen we nog sterker terug wanneer de deuren weer helemaal open mogen.


Gerelateerd nieuws