Bad Hesselingen gaat beperkt open

Meppel - Bad Hesselingen gaat vanaf maandag 25 mei beperkt open. Het zwembad start de activiteiten gefaseerd op.

Het zwembad heeft alle voorbereidingen getroffen: bezoekers moeten van tevoren reserveren omdat er een beperkt aantal zwemmers worden toegelaten, douchen is niet mogelijk, toiletten zijn minder beschikbaar en er zit meer chloor in het water.

Ook is er een vaste route aangegeven in het zwembad, zijn er beperkt kleedruimtes beschikbaar, kunnen lockers niet gebruikt worden en zullen kleding en schoeisel in een afgesloten sporttas meegenomen moeten worden naar het zwembad. En dit alles naast de algemeen bekende regels, waaronder: houd anderhalve meter afstand, blijf thuis bij klachten en hoest in de elleboog.

Ook regels tijdens het zwemmen

Het zwemmen zelf is ook aan regels gebonden. Anderhalve meter afstand houden in het water en bij baantjes zwemmen niet inhalen.

„Met alle aanpassingen zijn wij klaar om verantwoord, veilig en gezond onze deuren weer te gaan openen”, laat directeur Edwin Koelink weten. „We hebben met groepen banenzwemmers en met zwemleskinderen deze week proefgedraaid. De conclusie is dat we ‘coronaproof’ zijn, maar dat vereist organisatie en afstemming tussen alle activiteiten die we normaal gesproken aanbieden en heeft zeker beperkingen.”

Gefaseerd beschikbaar

De diensten in het zwembad worden gefaseerd beschikbaar gesteld. Vanaf 25 mei zullen de zwemlessen en de trainingsuren voor de verenigingen weer starten. Vanaf 2 juni kunnen er ook weer baantjes gezwommen worden en zullen ook de doelgroepen, waaronder aquajogging, weer van start gaan. Uitzondering hierop is het baby/peuter zwemmen.

Recreatief zwemmen is voorlopig nog niet mogelijk en de horeca wordt ook nog niet opgestart. Ook het Klimpark en de minigolfbanen blijven voorlopig gesloten.

Het schoolzwemmen (Swim2Play) wordt vanaf het nieuwe schooljaar herstart. Vanaf 1 september worden de sauna en de zonnebanken weer opengesteld.