Provincie geeft komende vier jaar subsidie aan Donderdag Meppeldag en Grachtenfestival

Meppel - Donderdag Meppel en het Grachtenfestival kunnen de komende vier jaar rekenen op subsidie van de provincie Drenthe. In totaal krijgen de twee evenementen ieder jaar samen 25.000 euro.

Stichting Meppel Vol Vaart krijgt voor het Grachtenfestival 15.000 euro per jaar. Voor Stichting Donderdag Meppeldag maakt de provincie 10.000 euro vrij.

In totaal geeft provincie aan 87 evenementen een subsidie. Voor iedere gemeente is minimaal 25.000 euro vrijgemaakt, alleen evenementen in Assen, Hoogeveen en Emmen krijgen meer.

In de gemeente De Wolden krijgen het Smaakmakersfestival (8000 euro), Pinkenpop (5000 euro), Grensloos Kunst Verkennen (4000 euro), Brummelfestival (3000 euro) en Mina Koes (5000 euro) een bijdrage van de provincie. In Westerveld gaat het om Paard en erfgoed, De Sprookjestuinen Dwingeloo, Kuna Festival, Oogstdag Lhee, Corso Frederiksoord, Nachtelijke Beleving, De sluisdagen Diever en Shakespeare Diever. Alle evenementen in Westerveld krijgen 2500 euro, behalve de Nachtelijke Beleving. Daar wordt 7500 euro voor uit getrokken.

Corona

„Met deze subsidie spreekt de provincie haar waardering uit voor deze evenementen, die een waardevolle bijdrage leveren aan de Drentse economie en samenleving”, ligt de provincie toe.

Evenementen die vanwege de coronacrisis niet doorgaan, ontvangen dit jaar de helft van de subsidie. Zowel de Donderdag Meppeldagen als het Grachtenfestival gaan dit jaar niet door.