Hendrik en Trijntje vieren diamanten huwelijk

Staphorst Afgelopen donderdag vierden Hendrik en Trijntje Bloemert-Redder dat ze zestig jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Toen Hendrik 60 jaar geleden zijn vrouw Trijntje leerde kennen werd er al snel besloten om te trouwen. Het huwelijksfeest werd op meerdere dagen met familie en vrienden gevierd. De specialiteit die op die dag werd geschonken was brandewijn met rozijnen. Op de trouwdag zelf ging het bruidspaar op de fiets naar het gemeentehuis voor het jawoord. Daarna werd er ter afsluiting nog een eenvoudige maaltijd voor de familie geserveerd.

Transportbedrijf Redder

Als enige boerenzoon, met twee oudere zussen, lag voor Hendrik Bloemert op jonge leeftijd het boerenbedrijf van zijn vader al te wachten op zijn opvolging. Want: ‘zo heurde’ het. De kersverse schoonvader van Hendrik was niet alleen boer maar ook transporteur. De huwelijksschat met koeien van Hendrik en Trijntje werd al vlot ingeruild voor een vrachtwagen. Hier kon Hendrik veel beter mee uit de voeten dan met zijn koeien. Zo ontstond het begin van transportbedrijf Redder samen met zwager en schoonvader.

Kleinkinderen

Henk en Trijntje hebben samen vijf kinderen en nog eens negen kleinkinderen. „Wij hebben deze dag in het klein gevierd met een grote ereboog in de tuin om het toch een beetje feestelijk te maken. Bij goede gezondheid hopen wij het geplande feest op een later tijdstip nog eens in te halen”, laat dochter Hanneke Smit-Bloemert weten.