Corona spelregels gelden ook in Beleefpark Dwingeloo

Dwingeloo – „Ja het is opletten en aanpassen, dus anders werken", vertelt Abby Oostenbrink. Zij is al 33 jaar het gezicht van voorheen Bosbad de Paasbergen in Dwingeloo, wat nu de naam Beleefpark Dwingeloo heeft gekregen. „Ik hoor bijna bij het interieur", zegt ze lachend.

Want wie gaat kijken bij het zwembad in Dwingeloo, zal zien dat er een flinke verandering heeft plaatsgevonden. Naast het zwembad, dat nog steeds aantrekkelijk is om lekker in te spelen of baantjes te trekken, wordt het omliggende terrein nu ook volledig benut. Op maar liefst 26 plaatsen zijn, mede dankzij financiële ondersteuning door het ondernemersfonds Westerveld en met inzet van Leadersubsidie, natuurlijke speeltoestellen geplaatst of chiliplekken gecreëerd.

Campinggasten

„Hier wordt veel gebruik van gemaakt, zo hadden we bijvoorbeeld op Hemelvaartsdag 300 bezoekers. Hieronder zijn ook veel campinggasten die hun eigen sanitaire voorzieningen hebben. De kinderen vermaken zich hier fantastisch."

Wat het zwemmen betreft, het diepe bad is in vakken verdeeld. Het eerste vak is voor de recreatieve zwemmers, het tweede voor de tempo zwemmers. Na twaalf uur is er nog één gedeelte vrij voor rondjes zwemmers. „De mensen die normaliter tijdens het ochtendzwemmen actief zijn, daar merken we aan het aantal dat komt, dat ze toch wat voorzichtig zijn", vertelt Abby.

Ballen

Ook zijn de regels veranderd, zo is het ondiepe bad alleen toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar en wordt het diepe bad van 9.00 tot 12.00 uur dus alleen gebruikt voor rondjes zwemmen. Ook mogen er maximaal 10 personen per vak zwemmen. Er wordt gebruik gemaakt van ballen. Zijn die op, dan moet gewacht worden tot er weer een bal door de zwemmer wordt teruggebracht.