Anita de Vroed bedenkt én onthult naam Streekheim

Staphorst - De nieuwe woonvoorziening van Stichting Adullam gaat Streekheim heten. Bewoner Anita de Vroed heeft de naam vorige week feestelijk onthuld.

Streekheim wordt gebouwd aan de Kerklaan in Staphorst. De bouw is in januari 2020 gestart en het gebouw wordt naar verwachting in januari 2021 opgeleverd. Schoonsterheim en Lindenheim, de huidige woonlocaties, worden verkocht omdat deze niet meer voldoen aan de wensen van deze tijd. De onthulling is te zien via www.adullamzorg.nl/streekheim.

De onthulling van de naam vond plaats op het terrein van de nieuwe woonlocatie. „Ondanks dat er bijna niemand bij kon zijn, hebben we er toch een feestelijk moment van gemaakt”, aldus teamleider Vrouwgje Spiker. Onder toeziend oog van een cameraman, fotograaf en de teamleider onthulde bewoner Anita het spandoek met de door haar bedachte nieuwe naam. „Ik heb de naam Streekheim bedacht, omdat het gebied langs de Gemeenteweg en Oude Rijksweg in de volksmond ook wel ‘De Streek’ wordt genoemd”, aldus Anita.

Vier groepen

Streekheim biedt ruimte voor 32 appartementen, verdeeld over vier groepen en één logeerplek. Ze worden voorzien van eigen sanitair en gezamenlijke huiskamers. Streekheim wordt gebouwd naast het dagactiviteitencentrum Horstheim waar veel bewoners werken en wat eveneens onderdeel is van Adullam. De diaconie van de plaatselijke Hersteld Hervormde Kerk heeft Adullam ondersteund door de grond in erfpacht te geven. De bewoners van Schoonsterheim en Lindenheim kunnen naar verwachting in het voorjaar van 2021 Streekheim betrekken. Er zijn nog appartementen beschikbaar voor nieuwe bewoners.

Bij de bouw van Streekheim zijn diverse bedrijven betrokken. Het is getekend door Architectenbureau Born, uit Middelharnis en Van Vliet Bouwmanagement uit Barendrecht begeleidt dit project. De Bouwcombinatie Adullam, bestaande uit vier Staphorster bouwbedrijven Bovenhuis, Dons en Troost, Jansen en De Witte, is de bouwer van Streekheim. J. Bisschop Installatiebedrijf is betrokken als installateur.

Adullam

Adullam is een landelijk groeiende identiteitsgeboden organisatie voor het bieden van gehandicaptenzorg. De Bijbel, samen met de Drie Formulieren van Enigheid, stempelt die identiteit en is het richtsnoer voor haar normen en waarden. Adullam verleent binnen 16 zorglocaties zorg aan ruim 500 zorgvragers. Meer dan 500 medewerkers bieden in de diverse dagactiviteitencentra, woonvoorzieningen, logeerhuizen en instellingen voor intensieve 24-uurszorg begeleiding, verzorging, behandeling en verpleging. www.adullamzorg.nl.