CDA Dalfsen stelt vragen over zwemlessen en horeca

Dalfsen - De keuze om dit seizoen in de gemeente Dalfsen geen zwemlessen te geven heeft de fractie van het CDA verbaasd.

„Juist nu veel mensen thuis blijven deze zomer is er ruimte om extra zwemles te nemen en een paar keer per week les te krijgen”, stelt Betsy Ramerman fractievoorzitter van de partij in een reactie op het gekozen zwembadbeleid . Voor de raadsvergadering van vanavond (maandag) heeft ze daarom een aantal schriftelijk vragen ingediend. Ze vraagt zich af wat de overwegingen zijn geweest en ze vraagt zich af tegen welke belemmeringen de gemeente oploopt als de gemeenteraad tóch wil dat er zwemles wordt gegeven.

„Als CDA-fractie vinden we bewegen en ontmoeten erg belangrijk: dat geeft energie en verbondenheid. Het blijkt dat het juist voor de jongeren belangrijk is om weer een plek te hebben waar ze kunnen ontmoeten, juist zij blijken hier het meest behoefte aan te hebben.”

Horeca

De terrassen mogen per 1 juni weer open, rekening houdend met de 1,5 meter-afstand als je niet tot hetzelfde huishouden behoort. „We horen in onze achterban dat de horeca graag gebruik wil maken van meer vierkante meters, ook op gronden van de gemeente.” Ramerman vraagt het college of deze behoefte bij hen bekend is en welke acties worden ondernomen om dit mogelijk te maken.

De gemeenteraadsvergadering begint om 19.30 uur en is digitaal te volgen via de website van de gemeente Dalfsen.