Leerlingen van Agnieten College nemen uitdaging van premier Rutte aan

Nieuwleusen - Minister-president Mark Rutte daagde tijdens de persconferentie van dinsdagavond 19 mei alle leerlingen en jongeren uit om mee te denken hoe we in Nederland het ‘nieuwe leven’ kunnen inrichten.

De leerlingen van het Agnieten College Nieuwleusen nemen die uitdaging aan en werken aankomende week aan ideeën. Degene met het beste idee wint een reis naar Den Haag, inclusief overnachting. In de Hofstad overhandigt deze leerling alle ideeën aan premier Rutte.

Uit een eerste inventarisatie blijkt dat de leerlingen vinden dat het kabinet consequent moet zijn, bijvoorbeeld over mondkapjes. Verder pleiten ze ervoor om meer gebruik te maken van de buitenlucht met betrekking tot omgang met kwetsbare mensen en met elkaar. Ook een persconferentie in eenvoudige taal en met veel gebruik van beeldmateriaal zou welkom zijn.

De leerlingen werken verder aan ideeën over de nieuwe 1,5-metersamenleving op school, de straat, bij bezoeken van kwetsbare mensen, in het openbaar vervoer, tijdens sporten, evenementen, vakanties, feestjes, winkelen en het boodschappen doen.