Zomerdijk krijgt nieuw bedrijfsverzamelgebouw met zestien units

Meppel - Aan de Zomerdijk - bedrijventerrein Oevers E - wordt een nieuw bedrijfsverzamelgebouw ontwikkeld.

In totaal komen er zestien bedrijfsunits van verschillende groottes. „De units bieden kansen voor ondernemers én particulieren”, zegt Mathijs Steenbergen van Boogaerdt Bedrijfsmakelaars, die de informatie en verkoop regelt van het project. „De units liggen op korte afstand van het centrum en bieden veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor ondernemers die geen uitbreidingsmogelijkheden hebben en opslagcapaciteit tekort komen. Inwoners hebben niet altijd de ruimte om een caravan, camper of boot bij hun woning te stallen. Ze willen liever niet verhuizen, dus dan biedt zo’n kleinschalige bedrijfsunit net buiten de stad de oplossing. Ook de hobbyist die thuis te weinig ruimte heeft, kan kiezen voor deze oplossing. Dergelijke units zijn vooral in trek bij zzp’ers die vanuit huis zijn gestart, maar inmiddels de behoefte hebben aan een eigen kleinschalige bedrijfsruimte.”

Extra opties bespreekbaar

Voor het bedrijfsverzamelgebouw ’Zomerdijk’ wordt een bouwvergunning aangevraagd voor een lichte industriefunctie. Hier vinden activiteiten plaats, waarbij het verblijven van mensen een ondergeschikte rol speelt.

Het gebouw heeft een gesloten vorm waarbij de units ruggelings aan elkaar worden gebouwd. Hierdoor bestaat er de mogelijkheid de units te schakelen. „De oppervlaktes van de units zijn daarom ook verschillend en in overleg te wijzigen, zodat we zoveel mogelijk tegemoet kunnen komen aan de wensen van de kopers”, legt Mathijs Steenbergen uit. „Daarbij zijn er ook extra opties bespreekbaar, waarbij valt te denken aan het plaatsen van een tussenvloer, het aanbrengen van een daglichtstraat of een elektrische overheaddeur.”

De ontwikkelaar van dit project is De Marne Vastgoed uit Zwolle. Onder andere in Hasselt, Zwartsluis en Zwolle zijn vergelijkbare bedrijfsverzamelgebouwen ontwikkeld.