Gerben Mos mountainbiket langs álle Drentse hunebedden

Meppel - Mountainbiker Gerben Mos uit Meppel, oud-inwoner van Havelte, maakt zich op voor een wel heel bijzondere tocht. In deze tijd zonder wedstrijden gaat hij op eerste pinksterdag mountainbikend langs álle 52 Drentse hunebedden. Een tocht over maar liefst 350 kilometer.

Een tocht met een duidelijk doel ook: „Ik wil met deze rit aan mensen laten zien hoe mooi Drenthe wel niet is”, stelt de 29-jarige marathonspecialist. „Mensen kunnen mij daarbij via de social media van mijn team ook volgen tijdens de rit. Daarnaast zamel ik met deze tocht geld in voor het KWF, waarvoor mensen kunnen doneren.”

Ontzettend mooi

Voor Mos zelf zit de uitdaging ’m natuurlijk al in het volbrengen van een rit over 350 kilometer. „Dat gaat lukken, daar ben ik van overtuigd. Maar ik wil vooral ook graag tonen wáár ik fiets. Drenthe is ontzettend mooi en ik ken het hier op m’n duimpje, maar ik denk dat veel mensen zich er helemaal niet bewust van zijn hoe mooi je hier kunt fietsen. Daar willen we mensen dan ook bij betrekken. Ze kunnen mij via de instagramaccount @mijnbadlivgiant volgen, via foto’s en video’s.” Die volgers kunnen op pinksterzondag prijzen winnen door te raden waar Mos op dat moment is.

Toon Hermans Huis

Met zijn tocht wil de Meppeler dus ook geld inzamelen voor het KWF. Dat doet hij via de actie ‘Grootverzettegenkanker’. Mos is te steunen via een donatie op een speciaal daarvoor ingerichte pagina: www.grootverzettegenkanker.nl/participant/gerben-mos. Dat mag per gereden kilometer, per hunebed, maar ook met een vast bedrag. „Zestig procent van de opbrengst gaat naar een project dat door het KWF zélf gekozen wordt. De overige veertig procent gaat naar een doel dat ik heb gekozen: het Toon Hermans Huis Drenthe, dat in Hoogeveen is gevestigd”, aldus Gerben Mos.