Van horren tot rolluiken; Roldusol maakt het zelf

Meppel - Waar de coronacrisis bij andere ondernemers voor slapeloze nachten zorgt, gaan de zaken bij Roldusol in deze tijd juist goed. „We hebben het hartstikke druk”, zegt eigenaar Erik de Vries. „Nu de mensen niet op vakantie kunnen, besluiten ze hun huis op te knappen.”

En dus kopen mensen nieuwe rolgordijnen, rolluiken, pergola’s, screens, terrasschermen, (buiten)jaloezieën, horren of komen ze bij Roldusol voor een terrasoverkapping of vrijstaande zonwering. „We hebben alles op het gebied van binnen- en buitenzonwering”, vertelt de Vries.

Roldusol

Het bedrijf werd in 1973 opgericht als eenmanszaak. Al snel groeide het bedrijf, waarna het verschillende keren verhuisde naar steeds een groter pand. Inmiddels is Roldusol 16 jaar gevestigd aan de Johan van Oldenbarneveldstraat. Hier zit een grote showroom met daarachter een fabriek. Erik de Vries runt het bedrijf vol passie. „Samen met een leuk team van vakmensen”, zegt hij trots.

„Het mooie van Roldusol is dat wij alles in eigen beheer hebben. We kunnen binnen- en buitenzonwering leveren in alle soorten en maten. Klanten komen bij ons om hun wensen door te geven. We hebben hier heel veel kleuren en materialen waaruit ze kunnen kiezen en we gaan vervolgens langs om te meten.”

Magazijn

In het enorme magazijn werkt het team van Roldusol, bestaande uit 6 mensen, hard om de zonwering te maken. Overigens komen bestellingen niet alleen maar van particulieren. Roldusol is namelijk de leverancier van verschillende winkels voor woninginrichting en ondernemers in heel Nederland en is vooral in het Noorden geen onbekende.

Het team van Roldusol is gespecialiseerd in het maken van zonwering, maar evengoed in de techniek. „We zijn inmiddels net zo goed elektriciens”, lacht De Vries. „Dat moet ook wel hoor, want tegenwoordig kun je met een app bijna je hele huis bedienen. We moeten met de tijd meegaan en dat doen we ook zeker. Je groeit er ook in mee, vooral omdat we de zonwering dus zelf maken.”

Roldusol biedt momenteel 30 procent korting op buitenzonwering en 25 procent op binnenzonwering.

Benieuwd naar het hele assortiment? Kijk op www.roldusol.nl of neem een kijkje in de showroom, waar natuurlijk rekening gehouden wordt met de maatregelen van het RIVM.