Mondkapjes van de MensA voor Meppel: missie volbracht!

Meppel - De MensA heeft de afgelopen weken meegewerkt aan het initiatief Mondkapjes voor Meppel. Inmiddels zijn de meeste zorginstellingen en particulieren voorzien van deze vorm van bescherming en dus heeft de MensA de missie volbracht!

De afgelopen tijd heeft het mondkapjesteam - bestaande uit Harro Teeuw, Jan Schoemaker, Joke Emmink en Petra Dijkstra - geen nieuwe aanvragen van zorginstellingen in Meppel en omgeving gekregen.

Tevreden

Frederique Oosterhof bedankt de MensA namens Beter Thuis Wonen en de wijkzorg. „We hebben momenteel genoeg mondkapjes en hebben nog geen slijtage ontdekt of klachten ontvangen, we zijn erg tevreden! Mochten we in de toekomst meer mondkapjes nodig hebben, dan willen we zeker weer een beroep doen op het team van de MensA.”

Uit andere reacties die de MensA heeft ontvangen, blijkt dat er - indien nodig - voldoende professionele mondkapjes geregeld kunnen worden via de officiële kanalen. „Door de inzet van jullie allen, en met financiële ondersteuning van Rotary Meppel, Waarborgfonds Meppel en diverse individuele gevers, hebben we meer dan 4000 mondkapjes kunnen maken. Zo'n 3300 daarvan zijn inmiddels verdeeld onder de zorginstellingen”, laat het mondkapjesteam weten.

Voorraad

Inmiddels worden de meeste activiteiten van de MensA langzaamaan weer opgepakt en daarmee wordt het initiatief Mondkapjes voor Meppel beëindigd. Wat er nog aan voorraad over is, zal ingezet worden bij de MensA of blijft als 'noodvoorraad' beschikbaar voor de zorginstellingen, voor het geval zich een tweede coronagolf zou voordoen.