‘Nog even en dan mogen we weer open’ (dagboek van Jan Pieter Nijenhuis en Ylona Wever van ‘t Knooppunt)

Havelte - Inwoners van Meppel of regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Jan Pieter Nijenhuis en zijn vriendin Ylona Wever, zij runnen café-restaurant ‘t Knooppunt in Havelte.

Zaterdag 23 mei

We beleven wederom een zaterdag die totaal anders is dan wij gewend zijn. We gaan vroeg naar de bouwmarkt om tegen 10.00 uur weer thuis te zijn. Dan verzamelt het personeel zich namelijk bij ‘t Knooppunt om te gaan klussen in en rondom het pand. Als wij arriveren, staat ons een geweldige verrassing te wachten. Het personeel heeft gezamenlijk besloten om de terrassen te voorzien van nieuwe plantenbakken met nieuwe planten! We gaan daarna met zijn allen klussen. Het terras, café, restaurant, de entree voor de zalen en het sanitair in de kleine zaal worden onder handen genomen.

We zijn dus aanwezig om te klussen, maar ook voor warme afhaalmaaltijden. De keukenbrigade is druk bezig met het voorbereiden van maaltijden. Ook zijn we bezig met de geplande heropening op 1 juni. Dan presenteren we een frisse, nieuwe menukaart. We zijn nog de hele avond doorgegaan met het schilderen van de hal. Er is echt ontzettend veel gebeurd vandaag!

Zondag 24 mei

We gaan vandaag weer verder met klussen en maken een planning voor de komende week. Nog één week en dan moet alles klaar en strak zijn voor de heropening. Er moet genoeg gebeuren voordat we open gaan:

• het terras moet coronaproof gemaakt worden. Dat betekent dat tussen alle zitplaatsen anderhalve meter ruimte moet zitten.

• het café wordt helemaal schoongemaakt.

• het restaurant krijgt een metamorfose.

• de entree van de zaal wordt grondig aangepakt.

• het sanitair van de zaal wordt vernieuwd.

Ondertussen draait de keuken op volle toeren om alle bestellingen op tijd klaar te krijgen. Het is erg druk, wat fijn dat zoveel mensen een bestelling bij ons hebben gedaan. Als iedereen ’s avonds naar huis is, kijken wij alles nog eens na. Ook geven we alle (nieuwe) planten op de terrassen water.

Maandag 25 mei

De aannemer, schilder en tegelzetter staan om 7.30 uur voor de deur. Er wordt hard gewerkt om de terrasoverkapping (serre) voor 1 juni klaar te krijgen. In het restaurant wordt hard gewerkt om alles te restylen. De entree van de kleine zaal is bijna klaar en heeft een geweldige metamorfose gekregen, nu nog de puntjes op de i zetten.

De keukenbrigade heeft de nieuwe lunchkaart en dinerkaart inmiddels ook klaar. Nu zoeken we nog een goede manier om deze aan de gasten te overhandigen straks. We gaan ’s avonds nog even door met het reinigen van de vloer in het café, zodat deze straks ook weer als nieuw is.

Dinsdag 26 mei

Om 7.30 uur we doen we de deuren van het café open. We gaan weer verder met klussen en ondertussen houden we het nieuws in de gaten. Het nieuws vertelt ons dat we wel weer mogen serveren aan tafel. We gaan vandaag alle tafels schoonmaken, schilderen, lakken en op het terras zetten. Het terras zetten we uit zodat er tussen iedere tafel minimaal anderhalve meter afstand is. We hopen onze gasten maandag 1 juni op ons coronaproof-terras te mogen ontvangen als de situatie niet meer veranderd. Ook nu lopen we ‘s avonds nog een rondje om het pand. Wederom geven we de planten water en ruimen we nog wat op.

Woensdag 27 mei

Ook vandaag starten we onze dag weer om 7.30 uur. Het wordt wederom een klusdag. Er wordt geschilderd, schoongemaakt, behang geplakt, verlichting geplaatst en nog veel meer. We gaan ons nu echt richten op de heropening 1 juni. Woensdagavond 27 mei zitten wij samen op de bank en blikken we terug op de afgelopen weken. Het was natuurlijk een heel vervelende periode met veel onzekerheid, maar aan de andere kant heeft het ons ook veel gebracht. We hebben een geweldige club aan personeel, die samen met ons de schouders eronder hebben gezet. Met hun hulp hebben we binnen en buiten alles aan kunnen pakken.

In deze lastige periode heeft onze verhuurder toch de bouw van de overkapping door laten gaan. We zijn hier enorm blij mee en dit biedt veel mogelijkheden voor de toekomst. We willen iedereen bedanken voor de steun en support die we hebben gekregen in deze tijd.

We moeten nog een paar dagen wachten en dan mogen we weer open!


Gerelateerd nieuws