Sportplan Nederland in Nijensleek is weer vol in bedrijf

Sportplan Nederland in Nijensleek is weer vol in bedrijf. Op het parkeerterrein is een grote tent geplaatst, waar alle lessen plaatsvinden. „Er wordt wel veel van ons gevraagd en 1 september was heel ver weg. Toen gezegd werd dat we wel buiten les mochten geven, hebben we direct gehandeld”, zegt eigenaar Robin Smit. Inmiddels is bekend dat er vanaf 1 juli weer binnen les mag worden gegeven

De eerste lessen hebben inmiddels buiten plaatsgevonden bij de sportschool aan de Moersberger Erven. „We hebben er zelfs al veel leden bijgekregen”, meldt hij blij. „Het belang van vitaliteit wordt steeds bekender. Juist nú is het zo belangrijk om in beweging te komen. Het virus is er nu eenmaal daar gaan we niks aan veranderen, maar je kan je er wel weerbaarder voor maken door je lichamelijk te versterken. Wij hebben daar alle tools voor om de mensen hierbij te helpen.”

Optimaal

In de grote tent is de ventilatie optimaal, een voorwaarde om de lessen daar te mogen geven. „Wij wilden zo spoedig mogelijk terugkeren naar het ritme van voor de crisis, daarom geven we alle trainingen weer volgens rooster. Er verandert niets aan het concept, het enige verschil is dat tot 1 juli alles nu buiten plaatsvindt. We willen onze leden zo goed mogelijk van dienst zijn”, benadrukt de sportschoolhouder.

Bewegen is voor iedereen is de filosofie van SPN. Er is veel kennis en ervaring in huis voor juiste manier van begeleiden en er is een nauwe samenwerking met andere zorg professionals om zo de beste begeleiding neer te zetten die er is. „Wij hebben een uniek concept, bij ons wordt geen enkel lid aan zijn lot overgelaten, ook wie individueel komt sporten, traint onder begeleiding. Wil je wat intensievere coaching hebben, kan je kiezen voor online coaching. Dit is een coach die wekelijks contact met je heeft over voeding en training en stuurt bij waar nodig is. Wil je nog een stap verder gaan is er personal training.”

Mogelijkheden

Binnen Sportplan Nederland zijn meerdere mogelijkheden om te sporten: in groepsverband, individueel, fitness voor kinderen en hardlopen. Ook maken ze vitaliteitstrajecten op maat voor bedrijven, met alle wensen die er maar zijn, op de locatie bij het bedrijf zelf. „Onze trainers bewaken de prestaties en zorgen voor een duurzame persoonlijke ontwikkeling.”

Binnen Sportplan Nederland kan iedereen op zijn eigen niveau trainen en er is altijd deskundige begeleiding aanwezig. „We besteden veel aandacht aan een juiste houding, een goede uitvoering van de oefeningen en corrigeren waar dat nodig is.” Er is veel variatie, want wekelijks is er een nieuwe workout met kracht- en conditie-oefeningen. „Onze trainingen zijn zo gemaakt dat sporters van ieder niveau, van beginner tot gevorderde, sterker, fitter en weerbaarder worden”, weet Smit als geen ander.