Bankje van Grietje Bakker bij kerk geplaatst

Diever - Op het nieuwe plein voor de kerktoren van de Pancratiuskerk in Diever is een bankje geplaats dat iets afwijkt van het model dat in het gehele project Diever op Dreef is geplaatst. Deze bank is aangeboden aan de inwoners van Diever door mevrouw Grietje Bakker. Zij heeft na haar overlijden in februari 2014 een aanzienlijk legaat achtergelaten voor de Stichting.

Het geld is bedoeld voor (groot) onderhoud van het kerkgebouw. Ze heeft altijd in Diever gewoond en droeg de kerk en het kerkgebouw een warm hart toe. Als vrijwilligster was mevrouw Bakker erg actief binnen de kerkelijke gemeente. Zo was ze onder andere zondagsschooljuffrouw, wijkhoofd verjaardagfonds en lid van de bloemencommissie.

Dankbetuiging

De Stichting Vrienden van de Oude Kerk heeft tot doel het behoud van de Pancratiuskerk in Diever en is ontzettend blij met de schenking. Als dankbetuiging voor de nalatenschap en conform de wens van Grietje Bakker heeft de Stichting een speciaal bankje laten maken. „We denken dat de bank uiteindelijk een prominente plek voor de kerk heeft gekregen", laat Jaap Ruiter namens de Vrienden weten. In de rugleuning staat gegraveerd: „Deze bank is de inwoners van Diever aangeboden door Grietje Bakker, Diever 16 maart 1931 / 1 februari 2014. Dochter van Tijme Bakker en Aaltje Bennen."

Selectie

Op verzoek van de gemeente Westerveld, in 2016, heeft de Stichting gewacht met de selectie en plaatsing totdat Diever op Dreef in uitvoering kwam. In overleg met de gemeente is daarna ook de plek van de bank bepaald. „Onze bank past goed binnen het beeld van Diever op Dreef en is zeker een blijvende herinnering aan mevr. Grietje Bakker bij ‘haar’ kerk", weet Ruiter zeker.