Stichting Kunstleven geeft digitaal concert voor ouderen

Meppel - Stichting Kunstleven presenteert het project Digitaal Dichtbij. Een opname van een concert speciaal voor ouderen in zorginstellingen, gespeeld op fluit en harp door het professionele kamermuziek ensemble Duo Puur.

Een concert met licht-klassieke muziek. Digitaal Dichtbij wordt kosteloos aangeboden. „Bij interesse ontvangt u de link; u kunt dan het concert waar, wanneer en hoe vaak u maar wilt bekijken”, laat de stichting weten. In samen werking met Duo Puur is het project Digitaal Dichtbij gerealiseerd: een registratie van een concert door de twee muzikanten zoals zij dat normaal gesproken in zorginstellingen geven. Het gaat hierbij om licht klassieke muziek die rust, afleiding, hoop en troost biedt. Zorginstellingen mogen deze registratie gratis vertonen.

Eenzaamheid

„Door begrijpelijke maatregelen van de overheid is er onder bewoners van zorginstellingen veel verdriet en eenzaamheid. Stichting Kunstleven heeft besloten hier iets mee/aan te doen”, laat Annegreet Rouw namens de stichting weten. „Dankzij subsidie van de Stichting De Grootste Familie Helpt kunnen we meer pr maken voor deze registratie en kunnen we op die manier nog meer ouderen bereiken. Zo brengen vrijwilligers flyers rond bij zorglocaties in met name Friesland, Drenthe en Overijssel.”

Meer informatie

Deze registratie is mede mogelijk gemaakt door Stichting De Grootste Familie Helpt en Cultuurplatform Meppel. Mail voor meer informatie naar petra@stichtingkunstleven.nl of kijk op www.stichtingkunstleven.nl.