Pasen en Pinksteren vallen op één dag

Meppel - Vanwege de verplichte sluiting van de horeca zijn vanaf 15 maart heel wat feestjes afgelast of opgeschort. Dat overkwam ook Renske Bralten en Jet Huls. Gisteren mochten de terrassen voor het eerst weer open en dat was reden om een boel verjaardagen en bijzondere evenementen in recordtempo in te halen.

De twee dames reserveerden een plaatsje bij Café De Buren en maakten er een middag vullend programma van. Naast het ‘knuffelen op afstand’ stonden er drie verjaardagen op de planning. Ook Pasen en Koningsdag werden ingehaald. Dat namen de dames serieus, dus werden er eieren beschilderd en droegen ze hoedjes te ere van ‘s konings verjaardag. Pasen, Koningsdag en Pinksteren vielen daardoor dit jaar op één dag.

Terrassen in Meppel

De opening van de terrassen in Meppel verliep prima. Op veel plaatsen was het gezellig druk maar werd de anderhalvemeterregel goed nageleefd. De Brasserie meldt dat het wel even wennen was in verband met de maatregelen. De horecagelegenheid is door Bloemen Peters helemaal in het groen gezet en beleefde een goede dag.

Ook Stadscafé Oasis zette een gastvrouw in om de terrasbezoeker te verwelkomen en om aan de verplichte regels te voldoen.

Herberg het Plein introcuceerde een nieuwigheidje: stoplichten voor de toiletten. Deze geven aan of het kleinste kamertje vrij is of bezet. Hierdoor worden rijen en opstoppingen voor de wc’s voorkomen.

De gasten hoefden niet vroeg naar huis om te koken. Immers, ook op tweede pinksterdag kon de avonddis tussen 16.00 uur en 20.00 opgehaald worden bij Taste Away aan de Steenwijkerstraatweg. Daar hadden zich weer veel horecabedrijven geïnstalleerd om culinaire hoogstandjes uit te serveren.