Dak van clubhuis SVN'69 uit Nijeveen vernield, vermoedelijk voor stoken van kampvuur: 'Zinloos en gevaarlijk'

Het dak van het clubhuis van voetbalvereniging SVN’69 uit Nijeveen is maandagavond deels vernield. De dakplaten zijn vermoedelijk gebruikt voor het stoken van een kampvuurtje langs de naastgelegen recreatieplas Tussenboerslanden. „Zo jammer dit. En ook nog eens erg gevaarlijk”, zegt voorzitter Jaap van der Niet. Update: er heeft zich dinsdagavond een dader gemeld bij de club.

Het ging de afgelopen jaren juist zo goed, zegt Van der Niet. In vroeger tijden viel de vereniging vaker ten prooi aan vernielingen. Zo werden op eenzelfde manier ook al planken van een schutting gebruikt voor een vreugdevuur. ,,Dan is het toch jammer dat het weer mis is gegaan. Mensen zijn nu meer vrij door de corona, en met het mooie weer zijn er op is het natuurlijk druk bij de zwemplas. Op drie locaties zijn vuurtjes gestookt. Blijkbaar hadden een paar individuen daar nog onderdelen voor nodig”, verzucht hij.

Vandaag troffen vrijwilligers het kapotte dak aan. Een stuk van de dakbedekking is verdwenen: vermoedelijk in rook opgegaan. „Het gaat niet om kapitalen”, zegt Van der Niet. „Toch kost het wel weer extra geld. En het is voor sportclubs al zo’n moeilijke periode. We willen het niet dramatiseren, maar we kunnen het ook niet ongestoord voorbij laten gaan.”

Club denkt na over camera’s

Van der Niet maakt zich ook zorgen over de kampvuren die maandagavond zijn aangestoken. „Met deze droogte is het echt niet verstandig om met vuur te gaan spelen”, stelt de voorzitter. Tussen de voetbalvelden en de plas, zit een stuk bossage. „Als dat vlam vat, kan ons terrein ook gevaar lopen.”

De club heeft het voorval aan de politie gemeld en gevraagd of zij meer toezicht wil houden rondom de recreatieplas. Zij nemen dat in overweging.

Ook denkt SVN’69 na over het ophangen van camera’s rondom het clubhuis. „Het is een forse investering, waarvan je niet weet of het ook iets gaat opleveren. Maar dit repareren kost ons ook geld, terwijl dat eigenlijk ook zinloze uitgaven zijn. We balen er enorm van. Dit past eigenlijk niet in een dorp als Nijeveen.”